Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség
  • oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632445878
  • Nyelv: Magyar
  • Megjelenés éve: 2019
24%
3999 Ft
3039 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-3 munkanap

Olasz finomságok könyve

Itáliai konyha régióról régióra

Illés Andrea

Repka Noémi

Az olasz konyha különlegességeit is megismertető kulturális szakácskönyv régióról régióra, a tradicionális olasz menüsort követve ismerteti meg Itália kulináris jellegzetességeit, a hazaitól eltérő étkezési szokásait, ám megadja a magyar hagyományokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll: a könyvben számos finom leves, sült, zöldségétel, ital, sőt lekvár receptje is olvasható.

Néhány példa, hogy a közel 250 recept mellett, mit tudhatunk meg e „kulturális szakácskönyvből”:

- milyen is az genovai bazsalikom?

- hogyan „készül” a chianti?

- mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának?

- milyen is az igazi olasz kuglóf, a panettone?

- helyettesíthetjük-e a klasszikus pogácsát tarallinivel?

- mi volt „Szent József kedvence”?

- ehetünk-e padlizsánt csokoládéval… és borjúhúst tonhallal?

- hogy készül a limoncello és a mirtuszlikőr?

 

Tudta, hogy:

- a zuccotto nevű toszkán desszertkülönlegesség Medici Katalin szakácsának a műve?

- Marche régió jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi?

- már Boccaccio Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt?

- a híres piemonti habos borkrémet feltalálója, egy ferences szerzetes az „elégedetlen feleségeknek” ajánlotta?

 

Mert az olasz konyha nem csak a spagettit és a pizzát jelenti…

Olasz finomságok könyve

Itáliai konyha régióról régióra

Illés Andrea

Repka Noémi

  • oldal
  • Kötés: keménytáblás
  • ISBN: 9789632445878
  • Nyelv: Magyar
  • Megjelenés éve: 2019

Az olasz konyha különlegességeit is megismertető kulturális szakácskönyv régióról régióra, a tradicionális olasz menüsort követve ismerteti meg Itália kulináris jellegzetességeit, a hazaitól eltérő étkezési szokásait, ám megadja a magyar hagyományokhoz való alkalmazkodás tippjeit is. Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll: a könyvben számos finom leves, sült, zöldségétel, ital, sőt lekvár receptje is olvasható.

Néhány példa, hogy a közel 250 recept mellett, mit tudhatunk meg e „kulturális szakácskönyvből”:

- milyen is az genovai bazsalikom?

- hogyan „készül” a chianti?

- mi a titka a modenai balzsamecetnek és a pármai sonkának?

- milyen is az igazi olasz kuglóf, a panettone?

- helyettesíthetjük-e a klasszikus pogácsát tarallinivel?

- mi volt „Szent József kedvence”?

- ehetünk-e padlizsánt csokoládéval… és borjúhúst tonhallal?

- hogy készül a limoncello és a mirtuszlikőr?

 

Tudta, hogy:

- a zuccotto nevű toszkán desszertkülönlegesség Medici Katalin szakácsának a műve?

- Marche régió jellegzetes ünnepi fogása Windischgrätz herceg nevét őrzi?

- már Boccaccio Dekameronjában is szóba kerül a parmezán sajt?

- a híres piemonti habos borkrémet feltalálója, egy ferences szerzetes az „elégedetlen feleségeknek” ajánlotta?

 

Mert az olasz konyha nem csak a spagettit és a pizzát jelenti…

24%
3999 Ft
3039 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-3 munkanap
@includeWhen('frontend.product.product_alternative_offer')
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem