Nincs engedélyezve a javascript.
Testképek a társadalomban
A Testképek-sorozat második kötetében arra vállalkoztunk, hogy a testkép és az ember társas, társadalmi és természeti környezete között felépülő, hallatlanul összetett viszonyrendszer néhány kiemelt jelentőségű csomópontjára rávilágítsunk.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 490 ,-
Online ár:
3 772 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213537
EAN:
9789634149880
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
352
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
530
A Testképek-sorozat második kötetében arra vállalkoztunk, hogy a testkép és az ember társas, társadalmi és természeti környezete között felépülő, hallatlanul összetett viszonyrendszer néhány kiemelt jelentőségű csomópontjára rávilágítsunk.

A kötet a testképfogalom társas jelentéseiről szóló bevezető tanulmányt követően négy részre oszlik.

Az első rész a testkép mai társadalomban megjelenő formáit vizsgálja, pl. a művészi testábrázolást, a menstruáló test tárgyiasított élményét, a fogyókúrakultusz jelenségét.

A második rész a testkép archetipikus, vizuális és képzeleti vonatkozásait írja le az ősképek fejlődési vetületétől a közösségi média hatásain keresztül a pszichotikus és más módosult tudatállapotokkal járó testképváltozásokig.

A harmadik rész a test szóképekben megjelenő használatával foglalkozik, lélektani és kulturális oldalról is bemutatva a különféle valódi csoportok és elképzelt közösségek, valamint a természeti világ emberi szervezetet mintázó metaforáit.

A negyedik rész a koronavírus-járvány során megélt testi és társadalmi folyamatok összefüggéseire reflektál, az egyéni tapasztalatoktól a globális gazdasági történésekig értelmezve a helyzetet.

Bízunk benne, hogy e szerény hozzájárulással sikerül felkelteni az Olvasó érdeklődését a testesült emberi létmód mindig másokkal megélt, akarva-akaratlanul együttes vonatkozásaira, amelyek mindannyiunk életében tudattalanul is a személyesség leginkább kézzelfogható rétegét alkotják.
Vélemények
 
Hírek