Nincs engedélyezve a javascript.
A választás: globális dominancia vagy globális vezető szerep

A választás: globális dominancia vagy globális vezető szerep

Az Amerikai Egyesült Államok a kétpólusú világrend felbomlását követően válaszúthoz érkezett a világban betöltött szerepét illetően. A választás azóta is időről időre aktuális: az ország globális hegemónként vagy globális vezetőként viselkedjék-e.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 950 ,-
Online ár:
4 158 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
214431
EAN:
9786155559914
Megjelenés:
2023.06.07.
Oldalszám:
435
Méret [mm]:
124 x 183
Nyelv:
magyar
Az Amerikai Egyesült Államok a kétpólusú világrend felbomlását követően válaszúthoz érkezett a világban betöltött szerepét illetően. A választás azóta is időről időre aktuális: az ország globális hegemónként vagy globális vezetőként viselkedjék-e. Ennek az önmagáról alkotott képnek, nemzeti víziónak már csak azért is kiemelt jelentősége van, mert az nemcsak az USA külpolitikájára, hanem a globális biztonságra, az amerikai nemzetbiztonságra és a belső társadalmi folyamatokra is kihat. Valamennyi elnöknek határozott – és ideális esetben adminisztrációkon átívelő – elképzeléssel szükséges rendelkeznie arról, hogy Amerikának hogyan kell fellépnie ahhoz, hogy békét és stabilitást biztosíthasson a világban.

A 2017-ben elhunyt Zbigniew Brzezinski, az egyik legismertebb amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, külpolitikai szakértő és geostratéga, ahogy évtizedeken át következetesen, A választásban is amellett érvel, hogy az Egyesült Államoknak vissza kell vennie a globális vezető szerepet ahhoz, hogy rendet tudjon tenni a világban. A szerző felvázolja, hogy ennek érdekében milyen politikát érdemes folytatni Európával, a Közel-Kelettel, az iszlám világgal és Ázsiával szemben, emellett elemzi a globalizációt, az amerikai kulturális imperializmust, a bevándorlást és annak reformra szoruló szabályozását, valamint a multikulturalizmust is. Brzezinski alapos áttekintést nyújt az olvasó számára a világ problémáiról, miközben felvázolja az általa lehetségesnek vélt megoldásokat.
Vélemények
 
Hírek