Nincs engedélyezve a javascript.
Szent olvasás

Szent olvasás

A Lectio Divina ősi művészete

A Lectio Divina, az "isteni olvasás" a középkori monasztikus szerzetességben érlelődött spirituális gyakorlat, bibliaolvasási módszer, mely a huszadik században a világi hívők körében is elterjedt.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 490 ,-
Online ár:
2 932 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
211396
EAN:
9789634149507
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
208
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
224
A Lectio Divina, az "isteni olvasás" a középkori monasztikus szerzetességben érlelődött spirituális gyakorlat, bibliaolvasási módszer, mely a huszadik században a világi hívők körében is elterjedt.

Valójában sokkal több, mint módszer: olyan lelki út, amely a betűktől, a szavaktól a Jelentés felé vezet, olyan mindennapi kapcsolódás az Igéhez, amely képes átformálni az ember életét és megalkotni benne Krisztus képmását. A könyv, mely az első komplett monográfia a Lectio Divina témájában, az imádságos igeolvasási hagyomány elméleti-teológiai alapjait és a kitartó végzéséhez szükséges gyakorlati szempontokat mutatja be a trappista szerzőtől megszokott közvetlen stílusban.

MICHAEL CASEY (1942-) atya trappista szerzetes, az ausztráliai Tarrawarra Apátság tagja. Teológiai tanulmányait Leuvenben végezte, majd Melbourne-ben doktorált. A középkori ciszterci irodalom szakértője és fordítója, számos önálló lelkiségi és teológiai írás szerzője. Beszédei és lelkigyakorlatai világszerte sokakat inspirálnak a monasztikus élet jobb megértésére és elmélyítésére. Magyar nyelven megjelent fontosabb munkái: Sem rabszolgák, sem gyermekek (Pannonhalmi Főapátság, Pannonhalma, 2019), Idegenek a város szemében (L'Harmattan Kiadó - Szent Mauríciusz Monostor, Budapest-Bakonybél, 2021).
Vélemények
 
Hírek