Nincs engedélyezve a javascript.
I. Erzsébet - Egy mítosz születése

I. Erzsébet - Egy mítosz születése

Tudor Erzsébet huszonöt évesen lépett Anglia trónjára. Egy vallásilag megosztott, gazdaságilag legyengült, háborúban vesztes országot örökölt. Negyvenöt évvel később, egy nagyobbrészt egységes identitású, virágzó kultúrájú, a spanyol világbirodalmat megfutamító hatalmat hagyott hátra.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 490 ,-
Online ár:
3 772 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
212145
EAN:
9789634149408
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
312
Nyelv:
magyar
Tudor Erzsébet huszonöt évesen lépett Anglia trónjára. Egy vallásilag megosztott, gazdaságilag legyengült, háborúban vesztes országot örökölt. Negyvenöt évvel később, egy nagyobbrészt egységes identitású, virágzó kultúrájú, a spanyol világbirodalmat megfutamító hatalmat hagyott hátra. E sikertörténet méltán forrt össze a királynő nevével és gazdag táptalajt nyújtott az utókor által köréje font, máig tartó mítosznak, amely Shakespeare korának színpadát ugyanúgy megihlette, mint a 21. század filmrendezőit. I. Erzsébet alakja ma már nemcsak a szigetország vagy az egykori Brit Birodalom térségében jelentős, a róla szóló alkotások szerte a világon felkeltik a közönség érdeklődését. Minden újabb mű visszanyúlik a Szűz Királynő életében kialakult motívumokra, és azokból szővi tovább legendáját.

Jelen monográfia a mítosz megszületésének időszakát, a formálódó Erzsébet-kultusz kifejezéstárát és szimbolikáját kívánja az olvasóközönség elé tárni. Betekintést nyújt azokba a kortárs szövegekbe, irodalmi és művészeti ábrázolásokba, amelyek nagyrészt hiányoznak a hazai történelemkönyvekből, és így a kötet segíti a magyar közönség eligazodását a 16. századi angol kultúrában és a királynőről szóló művekben.

STRÓBL ERZSÉBET (1970) a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézetének docense. Kutatási területe a 16. század angol kultúrtörténet, I. Erzsébet királynő reprezentációja, a kora újkori női hatalomgyakorlás és az angol udvari kultúra. Számos külföldi és hazai kötetben és folyóiratban publikált, Erzsébet királynő 1575-ös woodstocki látogatásáról szóló tanulmánya a The Oxford Handbook of Tudor Drama című kézikönyvben jelent meg.
Vélemények
 
Hírek