Nincs engedélyezve a javascript.
Csörögnek a zászlók - Válogatott írások 2000-2022

Csörögnek a zászlók - Válogatott írások 2000-2022

"Elindulok a Négy Szabadság parkjából, felmegyek a kompra, az East River másik partján a menyem, Lili jön elém. A nyakába akasztott 'kenguruban' az anyukájához tapadva ott gőgicsél boldogan, elégedetten a legkisebb unokám, Franka.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
5 990 ,-
Online ár:
5 032 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213723
EAN:
9789634683759
Megjelenés:
2023.04.28.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
984
Méret [mm]:
165 x 235
Nyelv:
magyar
"Elindulok a Négy Szabadság parkjából, felmegyek a kompra, az East River másik partján a menyem, Lili jön elém. A nyakába akasztott 'kenguruban' az anyukájához tapadva ott gőgicsél boldogan, elégedetten a legkisebb unokám, Franka. De jó, hogy nem fogják tökfej hazugságokkal tömni a fejét, hogy nem rendőrtábornokok fogják meghatározni, hogy mit tanuljon, mit olvasson. De milyen rossz, hogy nem susoghatom a fülébe, szinte esti imaként, ahogy negyvenegynéhány évvel ezelőtt Fanni lányom fölébe mormoltam Weöres Sándor szavait, a Hold fohászát: 'Bibic-csibe, halljad, űz engem az éj!'"

1956. november 4-én arra ébredtem, hogy az otthonunk felett repülőgépek vijjognak, az utcáról szórványos lövöldözés hallatszott. Nyilvánvaló volt, hogy a szovjet hadsereg megtámadta, megszállta Budapestet, hogy a forradalmat, amely demokratikus szocializmust ígért, a Szovjetunió katonai ereje megsemmisítette. Kinyújtóztam az ágyban, és magamban elmormoltam: a kommunizmusnak semmiféle változatában nem fogok hinni. Ezt az ágymélyi fogadalmat, amelynek nem volt tanúja, sikerült megtartanom. A következő hetekben röpcédulákat ragasztottam a házak falára, telefonfülkékbe. Amikor letartóztattak, az ijesztgetések, fenyegetőzések ellenére megtagadtam, hogy besúgó legyek. 1970-ben bekapcsolódtam az akkor szerveződő demokratikus ellenzék munkájába, 1981-től az engedély nélkül megjelenő Beszélő egyik szerkesztője lettem. Elvesztettem könyvkiadói állásomat, könyvesbolti eladóként kerestem meg a betevőt, de barátok között éltem, és nem kellett hazudnom. 1988-ban részt vettem Magyarország liberális pártja, a Szabad Demokraták Szövetsége megalakításában, országgyűlési képviselő lettem, de nem tudtam elfogadni, hogy pártom koalíciós megállapodást kötött a diktatúra uralkodó pártjának utódpártjával, így 1998-ban már nem indultam az országgyűlési választáson. Egy civil jogvédő szervezetet, a Magyar Helsinki Bizottságot vezettem: kiálltunk a "migránsok", a fogvatartottak, a rendőri erőszak áldozatainak jogaiért: azt folytattuk, amit korábban is tettünk: kihívóan éltünk emberi jogainkkal. 2007-ben a szervezet vezetését fiatalabb kollégáimnak engedtem át. Azóta csak újságíróként, publicistaként veszek részt a közéletben. Szeretek írni, szívesen írok, és az tesz boldoggá, ha azt érzékelem, hogy az olvasók is szívesen olvassák az írásaimat.
Vélemények
 
Hírek