Nincs engedélyezve a javascript.
Magyar népi hímzések
A szűr a magyar nép egyik legősibb és legkedveltebb, népdalokban leggyakrabban emlegetett ruhadarabja. Kizárólag férfiak viselik, leginkább a pusztázó nép, de ünnepi díszruhája a falusiaknak is, ahol még végképp ki nem ment a divatból.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
9 300 ,-
Online ár:
7 812 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
212806
EAN:
9786156385826
Megjelenés:
2023.03.20.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
391
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
400
Szigeti és nádudvari Györffy István (Karcag, 1884. február 11. – Budapest, 1939. október 3.) néprajzkutató, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.

A szűr a magyar nép egyik legősibb és legkedveltebb, népdalokban leggyakrabban emlegetett ruhadarabja. Kizárólag férfiak viselik, leginkább a pusztázó nép, de ünnepi díszruhája a falusiaknak is, ahol még végképp ki nem ment a divatból. Könyvünk a cifraszűr különböző típusát hét fejezetben tárgyalja. A felosztás alapjául a díszítésmódot vettük, mert a szűrformák meglehetősen egyformák mindenütt. Az egész viseletterületen elterjedt nyakatlan szűrformától csak a bihari nyakas- és a dunántúli kaszás szűr különbözik. A bihari és dunántúli kanász szűr díszítésmódja is eltérő a többitől, ezért indokoltnak látjuk, hogy külön fejezetben tárgyaljuk. A hajdúsági, kun és palóc csak a díszítésmódjában különbözik egymástól.

A könyv az eredeti kiadás reprint változata. A kiadó közli a 88 színes, 80 egyszínű és a 200 szövegközi ábrát is, melyek az eredeti kiadásban megtalálhatóak voltak.
Vélemények
 
Hírek