Nincs engedélyezve a javascript.
Fény és árnyék

Fény és árnyék

Churchill és a Blitzkrieg

Sorozat:
Fordító:
Winston Churchill miniszterelnökké válásának napján Hitler lerohanta Hollandiát és Belgiumot. Lengyelország és Csehszlovákia már elbukott, és mindössze két hét volt hátra a dunkerque-i evakuációig.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 999 ,-
Online ár:
4 199 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
211198
EAN:
9789634994961
Megjelenés:
2022.12.13.
Kötésmód:
kartonált ragasztókötés visszahajló füllel
Oldalszám:
672
Nyelv:
magyar
Winston Churchill miniszterelnökké válásának napján Hitler lerohanta Hollandiát és Belgiumot. Lengyelország és Csehszlovákia már elbukott, és mindössze két hét volt hátra a dunkerque-i evakuációig.

Az elkövetkező tizenkét hónap során Hitler könyörtelen bombázásokkal 45 000 britet ölt meg. Churchillre hárult a feladat, hogy egyben tartsa az országot, és meggyőzze Franklin Roosevelt elnököt arról, hogy Nagy-Britannia értékes szövetséges, és kész a végsőkig harcolni. Erik Larson filmszerű részletességgel mutatja be, miként tanította meg Churchill a briteket ,,a félelemnélküliség művészetére". Katasztrófapolitika krónikája ez, ugyanakkor intim családi drámáké is. Larson naplókra, eredeti levéltári dokumentumokra, valamint egykor titkos - és nem egy esetben csak a közelmúltban kutathatóvá vált - hírszerzési jelentésekre építve új szemszögből ábrázolja London legsötétebb évét. Teszi ezt olyan mindennapi élményeken keresztül, amelyekben része volt Churchillnek és közvetlen környezetének.
A Fény és árnyék kiragadja az olvasókat napjaink csetlő-botló politikai szcénájából, és visszarepíti egy olyan korba, amikor Churchill ékesszólása, bátorsága és állhatatossága egy ország és egy család kötőanyagául szolgált.
Vélemények
 
Hírek