Nincs engedélyezve a javascript.
A mészáros lánya
Fanni Keismann, aki vilde chaya (vadállat) hírében áll, nem olyan, mint a többi nő a letelepedési övezetben, és határozottan nem olyan, mint az engedelmes és aggályoskodó nővére, Mende. Fannit kislány korában ellenállhatatlanul vonzotta az apja hivatása, a rituális kóser vágás, s a gondos útmutatásnak köszönhetően elsajátította a kés mesteri használatát.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
5 999 ,-
Online ár:
5 039 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213051
EAN:
9789636358235
Kötésmód:
keménytáblás, védőborítóval
Oldalszám:
520
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
720
MENDE SPEISMANN BOSSZÚJA, FANNI NŐVÉRE KEZE ÁLTAL

Fanni Keismann, aki vilde chaya (vadállat) hírében áll, nem olyan, mint a többi nő a letelepedési övezetben, és határozottan nem olyan, mint az engedelmes és aggályoskodó nővére, Mende. Fannit kislány korában ellenállhatatlanul vonzotta az apja hivatása, a rituális kóser vágás, s a gondos útmutatásnak köszönhetően elsajátította a kés mesteri használatát. És bár már rég felhagyott ezzel a foglalkozással, még mindig a combjára csatolva hordja a kését.

Motal, az elszigetelt, isten háta mögötti település lakói megdöbbennek, mikor Fanni elhagyja az otthonát, és nyoma vész. Igaz, hogy Motalból már évek óta eltűnnek a férjek, de hogy ugyanez történjen egy feleséggel és anyával? Ki hallott már ilyet? Mégis mi üthetett belé?

A távozásának lehet bármi köze a sógora eltűnéséhez, aki közel egy éve hagyta el Fanni nővérét, reménytelenségre ítélve ezzel a családot? Netán Zizek Bresov csábította magával Fannit, a Jaszelda folyó titokzatos révésze, aki furcsa mód éppen ugyanazon az éjszakán tűnt el, mint ő?
Fanninak biztosan nincs semmi köze a Telehani felé vezető út mentén elkövetett, különös gyilkosságokhoz, melyek komoly fejtörést okoznak az orosz titkosrendőrségnek. Ilyen bűncselekményt nem köthetnek Fanni Keismann nevéhez, még ha Motal lakosai arról is pusmognak, hogy ő egy vilde chaya...
Biztosan nem.

WINGATE IRODALMI DÍJ 2021
RAMAT GAN IRODALMI DÍJ
AGNON IRODALMI DÍJ
ECONOMIST "2020 LEGJOBB KÖNYVEI" VÁLOGATÁS


JANIV ICZKOVITS író, több díj nyertese, a Columbia Egyetemen szerzett posztdoktori ösztöndíjat, majd a Tel-Aviv Egyetemen oktatott filozófiát. A mészáros lánya a harmadik regénye, amely a következő díjakat kapta: Wingate Irodalmi Díj, Ramat Gan Díj, Agnon Irodalmi Díj. Korábbi munkái többek között a Pulse, az Adam and Sophie és az egyetemi kutatásain alapuló Wittgenstein's Ethical Thought. Jelenleg Tel-Avivban él a családjával.
Vélemények
 
Hírek