Nincs engedélyezve a javascript.
Miért nem lettem...?
Temesi Ferenc novelláskötetében híres, hírhedt és névtelen emberek vonulnak fel, élők és holtak, akik így vagy úgy, de meghatározóak voltak az író életében. Kitárulkozó életfoszlányok, olykor humoros, máskor fonákos történetek, melyekből-melyekkel formálódott Temesi alkotói világa.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 999 ,-
Online ár:
3 359 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
214060
EAN:
9789635096800
Megjelenés:
2023.06.06.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
200
Méret [mm]:
213 x 135 x 20
Nyelv:
magyar
Temesi Ferenc novelláskötetében híres, hírhedt és névtelen emberek vonulnak fel, élők és holtak, akik így vagy úgy, de meghatározóak voltak az író életében. Kitárulkozó életfoszlányok, olykor humoros, máskor fonákos történetek, melyekből-melyekkel formálódott Temesi alkotói világa. Az emlékek maguk is építőköveivé váltak a Kossuth-díjas szerző regényekből novellákba, novellákból regényekbe át- meg átjáró történeteinek.

Ady Endre, Helyey László, Boncz Géza, Dankó Pista, Veress Miklós, Bartók Béla, Lou Reed, Weszely Ernő, Marshall McLuhan, Sára Sándor... csak néhány nagy név. De ott ülnek Temesi "asztalánál" a korán elhalt festők, megannyi alkotó- és osztálytárs, barát és kolléga, kínai bölcs és keresztény szent, sakkozó, kocsmai cimbora, meg ismeretlen edző, kinek nevét Temesi mentette meg az öröklétnek. A háttérben persze felsejlik a családi kötelék: az apa, az anya, a testvér alakja, a nagyanya, kinek aranyfogait a fegyőrnők verték ki Rákosi börtönében, és a gyönyörű Kati, akit az 5-ös út a 38-as kilométerkőnél az örök szerelem világába vitt.
Vélemények
 
Hírek