A könyv kiváló segítség mindazoknak, akik szeretnék saját eltevésű finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek hozzá. A különféle eljárások pontos leírását követve, az ajánlott receptek elkészítésével könnyedén, lépésről lépésre tanulhatjuk meg a házi tartósítás minden csínját-bínját, legyen szó savanyúságokokról, befőttekről, szörpökről és szirupokról, szárított zöldségekről és aszalt gyümölcsökről, pácolt húsokról vagy halakról. Sőt, olyan receptekkel, eljárásokkal is megismerkedhetünk, melyek nem hétköznapiak a magyar konyhában.
Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá?
Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen! Magabiztosan mozogsz majd a savanyúságok, befőttek, szörpök, aszalt gyümölcsök, pácolt húsok világában, és nálunk szokatlan, különleges eljárásokkal is megismerkedhetsz.
Tanácsaink, ötleteink és receptjeink segítségével házi finomságok egész sorával töltheted meg kamrád polcait!
Kezdőknek
Friss savanyúságok - Alkoholos szirupban eltett gyümölcsök - Pesto - Csatni
Haladóknak
Lekvárok és dzsemek - Gyümölcssajtok és -zselék - Szörpök és szirupok - Aszalás
Mestereknek
Marmelád - Gyümölcs-curd - Vaj és sajt - Halak, húsok pácolása - Pástétomok