Nincs engedélyezve a javascript.
Tudományos kaleidoszkóp
"Egy humanista természettudós írásai művészi alkotásokról és tudományos felfedezésekről. Örömmel ajánlom..." (Hudecz Ferenc, akadémikus)
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
2 790 ,-
Online ár:
2 344 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
218628
EAN:
9789634149958
Megjelenés:
2023.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
110
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
194
"Egy humanista természettudós írásai művészi alkotásokról és tudományos felfedezésekről. Örömmel ajánlom..." (Hudecz Ferenc, akadémikus)

A könyv stúdiumszintű ismeretterjesztő írások, folyóiratcikkek kaleidoszkópszerű gyűjteménye. Az első rész a természettudományok és a társadalom kapcsolatáról szól. A második rész korszakalkotó tudósok portréján keresztül mutatja be a modern kémia születését; az idegingerület átvitelének kémiai természetét; a gyógyszerkutatás receptorelméletét; az első receptorszerkezetért kapott kémiai Nobel-díjat; félreértett korszakos kísérletek helyes értelmezését. Szemlélteti a tudományágak kölcsönhatásának fejlődéstörténetét. A harmadik, élettani rész összefüggésbe hozza az alkohol hatását receptoraival; a molekuláris ökológiát a feromonok és jelfogóik közti kémiai kommunikációval jellemzi; a szimmetriát szemlélteti a tudomány és művészet területein; bemutatja, hogy szimmetrikus alegységszerkezetű jelátviteli fehérjék aktivációja átmeneti szimmetriasértéssel jár együtt. És végül, mi az idő?

MAKSAY GÁBOR az ELTE vegyésze, a biológiai tudomány doktora, aki a sztereokémia, bioorganikus kémia, enzimológia, farmakokinetika, neurobiokémia, receptortudomány, molekuláris farmakológia, elektrofiziológia és nanobiológia területén kutatott, mindvégig az MTA Kémiai (átszervezve az ELKH) Természettudományi Kutatóközpontjában. Érdeklődési területei: filmművészet, tenisz, szimmetria, ismeretterjesztés, mininovellák, tudománytörténet, interdiszciplinaritás, ismeretelmélet, filozófia.
Vélemények
 
Hírek