Nincs engedélyezve a javascript.
A feketeláb indiánok között
James Willard Schultz hosszú ideig élt a feketeláb indiánokkal. Könyvében ezen időszak érdekfeszítő történetét adja közre az indiánok életének valósághű, színes leírásával. Művében a prérin élő indiánok változatos, nyüzsgő mindennapjai jelennek meg a bölényvadászatokkal és az ellenséges törzsekkel vívott csatákkal.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 490 ,-
Online ár:
2 932 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
211593
EAN:
9786156409973
Megjelenés:
2023.01.26.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
282
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
300
James Willard Schultz hosszú ideig élt a feketeláb indiánokkal. Könyvében ezen időszak érdekfeszítő történetét adja közre az indiánok életének valósághű, színes leírásával. Művében a prérin élő indiánok változatos, nyüzsgő mindennapjai jelennek meg a bölényvadászatokkal és az ellenséges törzsekkel vívott csatákkal. A könyv a valóságot ábrázolja, nem regény, bár akadnak benne regényes részletek is. Értékét éppen az események abszolút valósághű leírása adja.

A könyv különlegesen értékes dokumentum. Igaz ábrázolás a rézbőrű emberekről. Az indiánok magánéletének intimitásairól még senki sem közölt leírást. A könyv együttérző, egyben tárgyszerű bepillantást enged az indiánok mindennapjaiba. Kézzelfogható, intim közelségbe kerülnek a könyvben szereplő indián férfiak és asszonyok. Miközben a Marias folyó menti kunyhók népének érzelmei teljesebben és nyíltabban érvényesülnek, a feketeláb indiánok viselkedésében ráismerhetünk közös emberi értékeinkre. Közösek érzéseink, a szeretet és a gyűlölet, a reménykedés és a félelmek. Azonos indítékok mozgatják őket és minket, fehéreket is. Az indián is ugyanolyan, mint a fehér ember, csak a civilizáció álcája nélkül.
Vélemények
 
Hírek