Nincs engedélyezve a javascript.
A dinamikus Föld eszméje

A dinamikus Föld eszméje

Miként született újjá a geológia és vált modern tudománnyá a XX. században?

Földrengések, cunamik, klímaváltozás, tengerszint-emelkedés: mind olyan hívószó, amik részévé váltak mindennapi életünknek, holott évtizedekkel korábban...
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
5 490 ,-
Online ár:
4 612 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
212925
EAN:
9789635598168
Megjelenés:
2023.11.20.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
224
Méret [mm]:
140 x 230 x 14
Bujtor László (sz. 1965) író, műfordító, geológus, egyetemi oktató és kutató, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense. 1989-ben szerzett geológus diplomát az ELTE-n, PhD fokozatát a Pécsi Tudományegyetemen szerezte 2007-ben, ugyanott habilitált 2016-ban. Kutatási területe a jura és kréta időszak ammonitesz- és brachiopoda faunái, a nem fotoszintézis alapú fosszilis élő rendszerek, valamint ezek paleoökológiája és biosztratigráfiája. 150 publikáció és könyv szerzője, Zsoldos Péter díjas író.

Földrengések, cunamik, klímaváltozás, tengerszint-emelkedés: mind olyan hívószó, amik részévé váltak mindennapi életünknek, holott évtizedekkel korábban csak tudósok foglalkoztak velük. Mindezen változások hátterében bolygónk áll, amit - részben a fent említett folyamatok következményeként - manapság egészen másként látunk. Bolygónk változékony egyensúlyi rendszerek kényes egymásra hatásából építkező, finoman hangolt mozgalmas rendszer, és nem a korábban gondolt stabil, robusztus és kiszámítható világ. Maga a dinamikus Föld.
A dinamikus Föld eszméjének megszületéséről, a geológia modern forradalmáról szól ez a könyv, amely Alfred Wegener kontinensvándorlási elméletétől kíséri végig az olvasót a szuperkontinens-ciklus évmilliárdokat átfogó hatalmas folyamatának megismeréséig. Írója hézagpótló magyar nyelvű tudományos-ismeretterjesztő művet tett le az asztalra, amely friss szemléletben, teljesen újszerű felfogásban mutatja be a geológia fejlődését, XX. századi átalakulását és egy új tudományos paradigma megszületését, amit Föld - Rendszer tudománynak, avagy a dinamikus Föld eszméjének nevezünk.

„…a könyv olvasása során jó párszor volt „aha”-érzésem és a
megvilágosodás pillanatait éreztem. Tiszta szívemből remélem,
hogy ezen kiváló könyv olvasóinak többsége megtapasztalja ezeket a
megvilágosító pillanatokat…”-Tari Gábor, az OMV főgeológusa
Vélemények
 
Hírek