Hotel Flamingo - mindenki otthon érezheti magát!
Az Állati sugárúton egy hosszú, csendes tél után végre elolvadt a hó, és a Hotel Flamingo készen áll az új szezon és az új vendégek fogadására. Anna tudja, hogy ki kell találnia valamit, hogy a hotel újra nyüzsgővé váljon! És mi az, ami a Hotel Flamingóban van, és máshol nincs? A város egyik legjobb séfje - Madame Ma'Lac! Anna hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy a szálloda megrendezi a szakácsok versenyét. Kihívók is akadnak bőven, de vajon ki készíti el a legfenségesebb falatokat?
Egy recept a Hotel Flamingo étlapjáról:
Tibor salátalevese
(szuper meglepetés, ha teknőcöket várunk)
HOZZÁVALÓK:
1 ek növényi olaj
1 hagyma, apróra kockázva
fél liter zöldség alaplé
1 fej saláta, megmosva és apróra vágva
3 nagy krumpli, meghámozva, nagyon apróra vágva
1 szál petrezselyem apróra vágva díszítésnek
ELKÉSZÍTÉS:
Egy nagy serpenyőben lassan hevítsük fel a növényi olajat, és pirítsuk puhára a hagymát. Ez 5-10 perc. Lassú tűzön dolgozzunk, nehogy megégjen a hagyma.
Most adjuk hozzá a salátát és a krumplikat és egy kis alaplevet, hogy ne tapadjon semmi a serpenyő aljához. Alaposan kavarjuk össze, azután tegyünk fedőt a serpenyőre, és 10 percig pároljuk.
Adjuk hozzá az alaplevet, és pároljuk még 15 percig.
Ha lehűl a püré, öntsük robotgépbe és turmixoljuk simára.
Tibor salátalevesét tálalhatjuk melegen vagy hidegen is, egyenesen a hűtőből. Díszítsük összevágott petrezselyemmel, vagy ha kellően bátrak vagyunk (és hidegen tálaljuk a levest) vágjunk uborkát apró kockákra, és keverjük bele, frissítő roppanás minden falatnál!