Nincs engedélyezve a javascript.
Válság vagy forradalom

A könyvről

 

Ez a könyv nem találgatás, nem jóslás, nem a jövő fürkészése, nem látomás.

Ez a könyv annak a forgatókönyve, ahogyan az új ipari forradalom gyökeres változásokat hoz a magyar munkaerőpiacon. Az olvasók abba nyerhetnek betekintést, miként fogja megváltoztatni a 4. ipari forradalom az élet számtalan területét, milyen átalakulásokat hozhat, és hogyan lehet ezekre felkészülni.

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 490 ,-
Online ár:
3 772 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
178428
ISBN:
9786150063423
EAN:
9786150063423
Megjelenés:
2019.
Kötésmód:
puhatáblás ragasztott
Oldalszám:
304
Nyelv:
magyar

A könyvről


 


Ez a könyv nem találgatás, nem jóslás, nem a jövő fürkészése, nem látomás.


Ez a könyv annak a forgatókönyve, ahogyan az új ipari forradalom gyökeres változásokat hoz a magyar munkaerőpiacon. Az olvasók abba nyerhetnek betekintést, miként fogja megváltoztatni a 4. ipari forradalom az élet számtalan területét, milyen átalakulásokat hozhat, és hogyan lehet ezekre felkészülni.


Egyesek szerint ez újabb válságot eredményez majd, ami az eddigiektől eltérő módon rajzolja át a piacot és a gazdaságot. Hogy ez valójában válság, vagy forradalom, ki-ki döntse el maga, az is lehet, hogy kéz a kézben járnak, elhozva egy olyan új világot, amire jobb felkészülni, mint elzárkózni előle, hiszen az így is, úgyis bekövetkezik majd.


 


A technológiai fejlődést megállítani képtelenség, a fékezésére tett erőfeszítések egyetlen eredménye csak a lemaradás lehet, egyénileg és társadalmilag egyaránt.


A bizonytalan elem a forgatókönyvben az idő: talán nem kell mindehhez 10 év, talán egy kicsivel több lesz. Egy biztos, még a mi életünkben a saját bőrünkön érezzük majd a változásokat. Átalakul a munkaerőpiac, a cégek, a szakmák. Hogyan és mikor érdemes minderre felkészülni? Ebbe engedünk betekintést.


 


A felelősség a Tiéd is!Amikor egy szakember hosszú évtizedeket tölt el egy munkahelyen, majd ezután kikerül a munkaerőpiacra, gyakran előfordul, hogy az elavult szaktudása miatt nem tud elhelyezkedni. Nem tartotta a lépést, lemaradt. Mindannyian járhatunk így.


Felmérések szerint 10-ből 7 óvódás olyan munkakörben fog dolgozni, ami ma még nem létezik… Amire kamaszként vágynak, talán már megszűnik, amikor elérhetnék.


Hogyan választanak majd? A felelősség a Tiéd is!


Az élet változás, és nekünk együtt kell változnunk vele. Valójában egy szebb és jobb jövő közeleg, csak meg kell látni a szépségét, és meg kell érteni, hol lesz benne a helyünk.


 


Az íróról


 


Beck Zsolt, már több mint húsz éve dolgozik aktívan a toborzás-kiválasztás területén, alapító ügyvezetője a Beck & Partners Kft-nek, amely több mint 10 éve meghatározó szereplője a magyar fejvadász piacnak. Évente több ezer álláskeresőnek segítenek megtalálni a számukra legideálisabb munkahelyet, és Karrierszerviz szolgáltatásukkal támogatják a szakembereket karriercéljaik elérésben.


 


„A technológia, a robotika, az ipar és a gazdaság változásai mindig is nagyon érdekeltek. Szakmámból adódóan is elkerülhetetlennek tartom, hogy ne csak az autók iránti szenvedélyemben merüljön ki a technológiai fejlődések iránti rajongásom. Az ipar 4.0 munkaerőpiacra gyakorolt hatását minden nap a bőrünkön érezzük.
Remélem, ezzel a könyvvel sikerül mindenkit felkészíteni a változásokra, és kicsit reálisabban látni a jövőt. Mindemellett fontos törekvésem volt, hogy az átalakulás szelének befogásához szükséges stratégiákat is mutassak az olvasóknak.


Új utak és lehetőségek vannak előttünk, de ne feledjük, a jövőnket mi alakítjuk, és akkor tudjuk kivenni a részünket ebben, ha mindnyájan látjuk és felvállaljuk a saját részünket. Jómagam e könyv megírásával ösztönzök mindenkit erre.”


 

Vélemények
 
Hírek