Nincs engedélyezve a javascript.
Kínai rulett

Kínai rulett

Igaz történet hatalomról, korrupcióról és bosszúról

Fordító:
„Ez a „nincs kegyelem" szemléletmód a kommunista rendszer gyakorlata. Minket, kínaiakat gyerekkorunktól fogva egymás ellen hangolnak, mondván: csak az erős marad életben. Nem tanítanak meg bennünket együttműködni, sem arra, hogyan legyünk csapatjátékosok. ..."
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 299 ,-
Online ár:
3 611 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
205839
ISBN:
9789636040253
EAN:
9789636040253
Megjelenés:
2022.
Kötésmód:
füles, kartonált
Nyelv:
magyar

„Ez a „nincs kegyelem" szemléletmód a kommunista rendszer gyakorlata. Minket, kínaiakat gyerekkorunktól fogva egymás ellen hangolnak, mondván: csak az erős marad életben. Nem tanítanak meg bennünket együttműködni, sem arra, hogyan legyünk csapatjátékosok.Ehelyett megtanuljuk, hogyan osszuk fel a világot ellenségekre és szövetségesekre – a szövetségek azonban ideiglenesek, a szövetségesek pedig feláldozhatók. Arra nevelnek, hogy jelentsünk a szüleinkről, a tanárainkról és a barátainkról, ha a párt azt kéri tőlünk. Belénk sulykolják, hogy csak a győzelem számít, s hogy csupán a lúzereket gyötri a lelkiismeret.Ez az irányadó filozófia tartja a pártot hatalomban 1949 óta. Machiavelli otthon érezné magát Kínában, mert születésünk óta azt tanuljuk, hogy a cél szentesíti az eszközt. A párt uralma alatt az országunk könyörtelen hellyé vált."


Desmond Shum az elszegényedett Kínában felnőve megfogadta, hogy az ő élete más lesz, mint a családjáé. Kemény munkával és szorgalommal amerikai diplomát szerzett, majd visszatért szülőhazájába, ahol az üzleti életben helyezkedett el. A munkája során ismerkedett meg a lefegyverzően intelligens és ambiciózus Whitney Duannal, akivel nem sokkal később összeházasodtak.
Bár kétség sem fért tehetségükhöz és becsvágyukhoz, a legkomolyabb üzleti sikereiket annak köszönhették, hogy időközben gyümölcsöző kapcsolatokat alakítottak ki a Kínai Kommunista Párt elitjével, az úgynevezett vörös arisztokráciával. Whitney és Desmond szárnyaltak: a cégük virágzott, az övék volt Peking egyik legfényűzőbb szállodája, magánrepülőkkel utaztak, dollármilliókat költöttek kocsikra és műtárgyakra.
2017-ben viszont valami hirtelen megváltozott. Whitney eltűnt. És vele együtt három munkatársa is. Desmond pedig megírta a Kínai rulettet, hogy elmondja mindazt, amit az asszony talán már soha nem mondhat el. És ami miatt valószínűleg Desmond sem térhet majd vissza a hazájába.


A könyvet az Economist és a Financial Times is az év egyik legjobb könyvének választotta 2021-ben.


DESMOND SHUM Sanghajban született, a gyerekkorát Hongkongban töltötte. Az Egyesült Államokban, a Wisconsin–Madison Egyetemen szerzett pénzügyi diplomát, majd a Northwestern Egyetemen és a Hong Kong University of Science and Technology képzésén folytatott tanulmányokat. Ő alapította Kína leghatalmasabb légi szállítással foglalkozó logisztikai központját Pekingben, és tagja volt a pekingi Bulgari Hotel vezetőségének. A kétezres évek elején az elsők között volt Kínában, aki vagyonának egy részét jótékony célokra fordította. A Kínai rulett az első könyve.


„Ebből a memoárból kiderül, hogyan tartja kézben a kínai kormány az üzleti életet, és mi történik azzal, aki átlép egy bizonyos határt... A Kínai rulett olyan világba kalauzol, ahol a játékszabályok homályosak, és előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell." – The New York Times


„Kötelező olvasmány mindenkinek, aki érdeklődik Kína aktuálpolitikája iránt." - The Diplomat

Vélemények
 
Hírek