NEM KELL, HOGY RÁMENJEN A GATYÁD A FÖLD MEGMENTÉSÉRE! Ebben a könyvben nem találkozhatsz a veganizmushoz köthető drága hozzávalókkal. Nincs „húsalternatíva”, se tofu, tempeh vagy szejtán. Van viszont sokféle friss gyümölcs és zöldség, amelyek azok, amik, nem csupán imitálnak valami mást.
A vegán fogásokkal alapvetően kevesebbet költhetünk, mivel friss alapanyagokból készülnek, és nem kell olyan luxusárucikkekre költenünk, mint a hús vagy a tejtermékek. A pénzspórolás mellett a könyv másik célja az, hogy időt takarítsunk meg, bár akadnak olyan esetek, amikor a gazdagabb ízvilág kedvéért megéri néhány perccel többet álldogálni a tűzhely mellett. Bemutat néhány praktikus tippet, miként spóroljunk úgy, hogy közben finom és egészséges ételeket eszünk.
Saskia Sidey Londonban élő food-stylist, receptfejlesztő és gasztronómiai szakíró könyvében olyan egyszerűen nagyszerű recepteket találunk, amik kitűnő kiindulási alapot adnak a kreativitásunk kibontakoztatásához, s kedvet kapunk újabbnál újabb összetevőkkel és fűszerekkel való kísérletezéshez.