A Filozófusok a konyhában nem szakácskönyv, ilyesmit ne várjanak két bölcsésztől. A benne szereplő receptek - bár bátran elkészíthetők! - alapvetően illusztrációként szolgálnak egy filozófiatörténeti ismeretterjesztő műhöz. A kötet további sajátossága, hogy a nyugati gondolkodás mély filozófiai kérdéseit rövidebb-hosszabb sztorik, vicces és kevésbé vicces történetek szakítják meg, mintegy aperitifként két fogás között. A könnyebb emésztés kedvéért, ha úgy tetszik. Jó étvágyat e szellemi táplálékhoz!
Benedetti Gábor, PhD (1972-) Budapesten született, egyetemi tanulmányait Miskolcon végezte, majd 2007-ben az ELTE BTK-n doktorált politikafilozófiából. Disszertációját politika és erkölcs kapcsolatáról írta, kutatási területe napjainkban az etika, vallás-, társadalom- és történelemfilozófia. Újságíróként és kommunikációs szakemberként is dolgozik.
Boros Bence Máté (1996-) végzős történészhallgató az ELTE BTK-n. Fő kutatási területei közé tartozik a vallástörténet, a keresztes hadjáratok, illetve az ókori birodalmak szervezési rendszere. Egyetemi tanulmányait megelőzően nemzetközi filmes tanulmányokat végzett (BFA), melynek során forgatókönyvíróként és producerként is részt vett kis- és nagyjátékfilmek készítésében.