Nincs engedélyezve a javascript.
Démonológia és boszorkányság
Sir Walter Scott talán legismertebb a költészetéről és az olyan történelmi regényeiről, mint az Ivanhoe és Rob Roy, valamint más klasszikusok, de a boszorkányság és az okkultizmus egész életen keresztül vonzotta. Ez a könyv tíz levélből áll, amelyeket vejének és kiadójának, J. G. Lockhartnak címeztek, és a paranormális jelenségek okait vizsgálják.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
Eredeti ár:
4 300 ,-
Online ár:
3 612 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213479
EAN:
9786155032912
Megjelenés:
2023.04.18.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
362
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
350
Sir Walter Scott talán legismertebb a költészetéről és az olyan történelmi regényeiről, mint az Ivanhoe és Rob Roy, valamint más klasszikusok, de a boszorkányság és az okkultizmus egész életen keresztül vonzotta. Ez a könyv tíz levélből áll, amelyeket vejének és kiadójának, J. G. Lockhartnak címeztek, és a paranormális jelenségek okait vizsgálják. Ezekben a levelekben megosztotta széleskörű ismereteit a paranormális eseményekről és a történelemről.

A démonológiáról és a boszorkányságról szóló részletes feljegyzéseken kívül Scott leírja a tündérek és szellemek szóbeli és írott hagyományait, megjegyzésekkel a likantrópiáról, az asztrológiáról, a bűbájokról stb. (társadalmi, kulturális, orvosi és pszichológiai tényezők vizsgálata az emberek paranormális élményeiről) és azok világos, racionális álláspontját tárja fel. Scott megmutatja a kereszténység befolyását a "boszorkányságnak" vagy "gonosznak" minősített nézetekre, és elmagyarázza a "boszorkány" szó sokféle (gyakran ártalmatlan) jelentését. A tapintható lelkesedéssel és feltűnően modern perspektívából megírt kötet számos témát dolgoz fel, beleértve a tündéreket, a manókat és a jóslást, valamint az inkvizíciót és a boszorkánypereket.

Scott beszámolóját bőségesen illusztrálják anekdoták és hagyományos mesék, és elképesztő történetek antológiájaként éppúgy olvasható, mint filozófiai értekezésként.
Vélemények
 
Hírek