Nincs engedélyezve a javascript.
A virágokról, a növényekről és a fákról szóló néphagyomány, valamint azok szimbolikája

A virágokról, a növényekről és a fákról szóló néphagyomány, valamint azok szimbolikája

Az idők során, a növények körében sikeresen végrehajtott, ilyen irányú fogalom és forma összekapcsolás, az évszázadok során gyökeret vert a köztudatban. A virágok, a fák, és egyéb növényfajták a születés, a halál, vagy a gyógyítás és a pusztítás szimbólumaként is ismertek. A néphagyomány ehhez még konkrétabb jelentéseket is csatolt.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 100 ,-
Online ár:
3 444 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
211636
EAN:
9786155032868
Megjelenés:
2023.01.19.
Kötésmód:
puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám:
124
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
300
Az idők során, a növények körében sikeresen végrehajtott, ilyen irányú fogalom és forma összekapcsolás, az évszázadok során gyökeret vert a köztudatban. A virágok, a fák, és egyéb növényfajták a születés, a halál, vagy a gyógyítás és a pusztítás szimbólumaként is ismertek. A néphagyomány ehhez még konkrétabb jelentéseket is csatolt. A mítoszokban a különféle növényeket, számos emberi jellemzővel társították.
Ernst és Johanna Lehner kötete, kiváló segítséget adhat, az okkult botanikai kurzusunk elindításához, az alapok lerakásához, és a további kutatások elvégzéséhez.
Kóródi Csaba

A virágok és a növények szeretete és tisztelete egyidős az emberrel. A történelem során számtalan mítosz, mese született a növények és virágok keletkezéséről, illetve azok születéséről.

Jelen kötetünk is gazdag anyagát nyújtja ezeknek a történeteknek, úgy mitológiai, mint a néphagyományban elfoglalt helyükről. Mit fejeznek ki a virágok, milyen virágot ajándékozzunk szeretteinknek, milyen istenség után kapták a latin nevüket, kinek az öröme, bánata, könnyei, kacagása teremtette és ihlette azok megjelenését a földön. Mit szimbolizál a rózsa, a galagonyavirág, a feltámadásvirág, a kristályvirág, stb. Külön fejezet foglalkozik azzal, hogy milyen virágot vagy növényt ajándékozzunk, és ezzel mit fejezünk ki a megcélzott személy felé. Ezekre a kérdésekre ad választ ez a gazdagon illusztrált kötet, melyben több mint kettőszáz metszet gazdagítja az írott anyag megértését.
Dr. Kássa László
Vélemények
 
Hírek