Nincs engedélyezve a javascript.
Szamizdat történetek
"A Batthyány mécsesnél (…) HODOSÁN RÓZA (DEMSZKY GÁBOR élettársa) ismert ellenzéki személy szónokolt. Elmondta, hogy Demszky Gábort letartóztatták, ezért helyette ő mond beszédet. Beszédében a jelenlegi rendszer alkalmatlanságát hangoztatta, majd új társadalmi rendszer szükségességét fogalmazta meg. (…) Elhangzott olyan kitétel is 'le a szocializmussal'.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 990 ,-
Online ár:
3 352 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
214566
EAN:
9789634683872
Megjelenés:
2023.06.01.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
248
Méret [mm]:
140 x 195
Nyelv:
magyar
„A Batthyány mécsesnél (…) HODOSÁN RÓZA (DEMSZKY GÁBOR élettársa) ismert ellenzéki személy szónokolt. Elmondta, hogy Demszky Gábort letartóztatták, ezért helyette ő mond beszédet. Beszédében a jelenlegi rendszer alkalmatlanságát hangoztatta, majd új társadalmi rendszer szükségességét fogalmazta meg. (…) Elhangzott olyan kitétel is 'le a szocializmussal'. Beszédét a tömeg tapssal és skandálással kísérte (…): ezt akarjuk, demokráciát.” (1988.03.15.)
„A helyben megfogalmazásra került nyilatkozat szövege: 1988. június 16-án délután a rendőrség brutálisan megzavarta mintegy ezer állampolgár csendes megemlékezését a 30. éve kivégzett Nagy Imréről és társairól. (…) A rendőrségen véresre verték és a földön rugdalták a hátrabilincselt kezű Hodosán Rózát és Demszky Gábort.” (1988.06.20.)

„Párhuzamos elbeszélést olvasunk, az egyik Hodosán Rózáé, a másik - idézetek alakjában - ugyanezekről az ügynökök és a belügyi tisztek beszámolója; elismerhető, hogy utóbbiak is inkább tárgyilagosak, mint elfogultak, sőt úgy rémlik, hogy a megfigyelő tiszteli a megfigyeltet. Az iratok is azt tanúsítják, amit hősnőnk egyszerűen és mulatságosan elbeszél. Aki a sajtószabadság kiküzdéséről hiteles forrásból kíván értesülni, annak jó lelkiismerettel ajánlom Hodosán Róza Szamizdat történeteit.” - Részlet Konrád György Előszavából.
Vélemények
 
Hírek