„Az új élelmiszerek rejtélyes világa” című e-book Balogh Sándornak és Csanádi Józsefnek, a Szegedi Tudományegyetem tanárainak a munkája, amely több éves kutató munkájuk eredményeit adja közre népszerű formában. A könyv tartalmi alapvetése már több éve elkészült Balogh Sándor: „Az élelmiszeripari termékfejlesztés Magyarországon és külföldön” c. munkájában, amely a mesterfokú élelmiszeripari mérnökképzés tananyagául készült, de a szerző betegsége miatt nem került használatba. A kéziratot azonban a Szellomi Termékek Nemzeti Hivatala védelmi célból zárolta és szükség esetén hozzá férhető. Szabadon megtekinthető továbbá a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kunó Könyvtárában is. Balogh Sándor professzor kéziratát terjedelmileg rövidítettük, tartalmilag pedig korszerűsített formában adjuk át az olvasónak. Az átdolgozást e munka két szerzője és szerkesztője végezte el. A tartalmi alapvetésnek számító eredeti tananyag a szakirodalmi hivatkozások széles skáláját tartalmazta, amelynek újbóli közlését csak válogatással adjuk közre, hiszen ez a könyv – tudományos igényessége mellett – nem elsősorban az egyetemi polgároknak, hanem a szélesebb érdeklődő körnek szól. Kívánjuk, hogy sikerrel tájékozódjanak az új élelmiszerek rejtélyes világában, szerezzenek új ismereteket és hasznosítsák is mindennapi életükben.
„Az új élelmiszerek rejtélyes világa” című e-book Balogh Sándornak és Csanádi Józsefnek, a Szegedi Tudományegyetem tanárainak a munkája, amely több éves kutató munkájuk eredményeit adja közre népszerű formában. A könyv tartalmi alapvetése már több éve elkészült Balogh Sándor: „Az élelmiszeripari termékfejlesztés Magyarországon és külföldön” c. munkájában, amely a mesterfokú élelmiszeripari mérnökképzés tananyagául készült, de a szerző betegsége miatt nem került használatba. A kéziratot azonban a Szellomi Termékek Nemzeti Hivatala védelmi célból zárolta és szükség esetén hozzá férhető. Szabadon megtekinthető továbbá a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kunó Könyvtárában is. Balogh Sándor professzor kéziratát terjedelmileg rövidítettük, tartalmilag pedig korszerűsített formában adjuk át az olvasónak. Az átdolgozást e munka két szerzője és szerkesztője végezte el. A tartalmi alapvetésnek számító eredeti tananyag a szakirodalmi hivatkozások széles skáláját tartalmazta, amelynek újbóli közlését csak válogatással adjuk közre, hiszen ez a könyv – tudományos igényessége mellett – nem elsősorban az egyetemi polgároknak, hanem a szélesebb érdeklődő körnek szól. Kívánjuk, hogy sikerrel tájékozódjanak az új élelmiszerek rejtélyes világában, szerezzenek új ismereteket és hasznosítsák is mindennapi életükben.