Nincs engedélyezve a javascript.
A Narcisszus négere

A Narcisszus négere
(E-könyv)

Joseph Conrad ezen muvét egyik legjobb korai regényének tartják. A címszereplo, James Wait, egy Nyugat-Indiai néger matróz, utolsó pillanatba kerül fel egy Bombaybol Londonba tartó kereskedelmi hajóra, a Narcisszusra. A hajón derül ki, hogy Wait beteg, tüdobajos és haldoklik, így társai elkülönítik ot.
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub formátumban
Eredeti ár:
990 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
146577
ISBN:
9789633446041
EAN:
9789633446041
Gyártó kód:
7578
Megjelenés:
2011.
Oldalszám:
140
Nyelv:
magyar
Joseph Conrad ezen muvét egyik legjobb korai regényének tartják. A címszereplo, James Wait, egy Nyugat-Indiai néger matróz, utolsó pillanatba kerül fel egy Bombaybol Londonba tartó kereskedelmi hajóra, a Narcisszusra. A hajón derül ki, hogy Wait beteg, tüdobajos és haldoklik, így társai elkülönítik ot. A beteg sorsa azonban felkelti a legénység jó pár tagjában az emberbaráti érzéseket.

A történet tekintheto az elszigeteltség és a szolidaritás allegóriájának is, a hajó legénységében pedig megfigyelheto a társadalom muködésének modellje. Conrad maga így írt regényérol: "(?) egy csoport lélektanát és a természet arcának néhány változását rajzoltam meg. De az a probléma, amellyel szembe kell nézniük, nem a tenger problémája, egyszeruen csak probléma, amely ezen a hajón a szárazföldi kapcsolatok, viszonyok szövevényétol való elszigeteltség következtében különleges erovel és színnel ugorhatott ki."
Vélemények
 
Hírek