Nincs engedélyezve a javascript.
Hol volt, hol nem volt a világon, egyszer

Hol volt, hol nem volt a világon, egyszer

Novellák

A Történelmiregény-írók Társasága egyetlen esztendő alatt négy tagját veszítette el. Négy kiváló embert, négy barátot. Csikász Lajos, Iván Katalin, Rozsnyai János és Urbánszki László korai halála...
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 000 ,-
Online ár:
2 520 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213354
EAN:
9786155816239
Megjelenés:
2023.04.06.
Kötésmód:
kartonált ragasztókötéssel
Oldalszám:
212
Méret [mm]:
140 x 210 x 10
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
280
A Történelmiregény-írók Társasága egyetlen esztendő alatt négy tagját veszítette el. Négy kiváló embert, négy barátot. Csikász Lajos, Iván Katalin, Rozsnyai János és Urbánszki László korai halála nagy veszteség nemcsak a családjuknak, de nekünk, írótársaknak, az olvasóknak, sőt az egész magyar kultúrának is. Mi, akik itt maradtunk, feladatunknak érezzük, hogy ápoljuk az emléküket. Ennek az egyik lépése, hogy idén, a szokásos antológiánkkal, rájuk emlékezünk. Ebben a kötetben minden novella valamilyen módon elhunyt tagtársaink előtt tiszteleg. A szerzők az emlékezés más és más módját választották: az olvasók számára bizonyára érdekes lesz rálelni ezekre a közvetlen vagy közvetett utalásokra.
A kötet igazi különlegessége, hogy szerepel benne két elhunyt tagtársunk egy-egy olyan írása is, amely ebben a formában még soha nem jelent meg. Csikász Lajos eredetileg színpadi műként írta meg Legényfogó című munkáját, amely azonban később, átdolgozva, novellaként került publikálásra. Ennek a könyvnek a lapjain az eredeti művet adjuk közre úgy, hogy az akár rögtön színpadra is vihető. Urbánszki László, halála idején, éppen a legújabb regényén dolgozott. A befejezetlen kéziratból barátja, Bányai Ilona segítségével kiválasztásra került egy olyan részlet, amely önálló novellaként is megállja a helyét. A Tisztelt Olvasó ezt is olvashatja a kötetben, Rabszolgasors címmel. Őszintén reméljük, hogy ezen két írás közzétételével a magunk szerény módján mi is hozzá tudunk járulni elhunyt tagtársaink életművének gondozásához, emlékük elevenen tartásához.
Vélemények
 
Hírek