Nincs engedélyezve a javascript.
Együtt jobb

Együtt jobb

A baráti kapcsolatok pszichológiája

Fordító:
Mi az, amit most rögtön megtehetsz azért, hogy hosszú életed legyen? Hogyan kerülheted el a depressziót? Ha egyedülálló vagy, mit tehetsz a boldogságodért? Miként tudod izgalmasabbá tenni a párkapcsolatodat? A megoldás: a jó barátság.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 999 ,-
Online ár:
4 199 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213326
EAN:
9789636041199
Megjelenés:
2023.04.20.
Kötésmód:
füles, kartonált
Oldalszám:
392
Méret [mm]:
140 x 210
Nyelv:
magyar
„Egészen addig nem ismerjük saját magunkat teljesen, amíg meg nem tapasztaljuk magunkat egy másik emberben, és fel nem ismerjük ezt a bennünk rejlő erőt. Vagy ahogy a zulu mondás tartja: Az ember más emberek által ember.
A barátságaink a szeretet, az empátia és az oxitocin apró megnyilvánulásai révén megnyugtatják a testünket, megóvják az egészségünket, és felkészítenek a kapcsolódásra. Lydia Denworth […] szavaival élve: Az emberek azt hiszik, a túlélés lényege a versengés és a rátermettség, holott valójában a legbarátságosabbak nyerik a fennmaradásért folytatott küzdelmet. A barátság a kulcsa annak, hogy hosszú és boldog életet éljünk.
A barátságainkon keresztül megtalálhatjuk a legigazibb, legkedvesebb és legértékesebb énünket, és megtanulhatjuk, mit is jelent másokhoz kötődni. Mivel oly sokféle módon gazdagít bennünket, nem meglepő, hogy a barátság készít fel minket a legjobban, nos, a barátságra. A barátaink formálnak bennünket egészségesebb, gazdagabb és tartósabb kapcsolatokat kialakítani képes személyekké. […] Azt kívánom mindannyiunknak, hogy képesek legyünk megbecsülni a barátainkat, és megtapasztalni lelkünk gyarapodását.”

Mi az, amit most rögtön megtehetsz azért, hogy hosszú életed legyen?
Hogyan kerülheted el a depressziót?
Ha egyedülálló vagy, mit tehetsz a boldogságodért?
Miként tudod izgalmasabbá tenni a párkapcsolatodat?
A megoldás: a jó barátság.

Felmérések szerint baráti kapcsolataink száma kevesebb, mint valaha, és sokan élnek közöttünk olyanok, akiknek egyetlen barátja sincs. Mindez nemcsak mentális jóllétünket károsítja, de fizikai állapotunkra is rossz hatással van. A százhat tényező közül, amely befolyásolja a depresszió kialakulását, a baráti kapcsolat hiánya játssza a legnagyobb szerepet. Sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint a nem megfelelő étkezés vagy a mozgáshiány, és rosszabb, mint ha tizenöt cigarettát szívnánk el egy nap.
A barátság intézménye szó szerint életmentő.

Marisa G. Franco pszichológus könyve segít megérteni, hogyan szerezhetünk új barátokat, és miként tarthatjuk meg a régieket. Bemutatja, hogyan befolyásolják múltbéli kapcsolataink az életünket, majd olyan, tudományos kutatásokon alapuló módszereket ismertet, amelyek megkönnyíthetik az értékes baráti kötelékek kialakítását. A könyv valós példái és személyes történetei is mind azt üzenik, hogy ha van bátorságunk barátkozni, egy egészen új, izgalmas világ tárulhat fel előttünk.
Vélemények
 
Hírek