Nincs engedélyezve a javascript.
Hamvak és gyémántok

Hamvak és gyémántok

Andrzej Wajda filmjeiről

Sorozat:
Andrzej Wajda, a világhírű, Oscar-díjas lengyel filmrendező (1926-2016) munkásságát ismerjük meg e kötetből, a több lengyel kitüntetéssel is rendelkező Pörös Géza összeállításában. A legnagyobb művek talán még a fiatalabb korosztálynak is rémlenek, bár éppen azért szükségesek az ilyen monográfiák, hogy az ifjabb generáció is ismerje meg a nagy elődöket.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
5 900 ,-
Online ár:
4 956 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213810
EAN:
9789633321997
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
434
Nyelv:
magyar
Andrzej Wajda, a világhírű, Oscar-díjas lengyel filmrendező (1926-2016) munkásságát ismerjük meg e kötetből, a több lengyel kitüntetéssel is rendelkező Pörös Géza összeállításában. A legnagyobb művek talán még a fiatalabb korosztálynak is rémlenek, bár éppen azért szükségesek az ilyen monográfiák, hogy az ifjabb generáció is ismerje meg a nagy elődöket. Wajda minden műve (filmje, színházi rendezése) bemutatásra kerül, részletezve, a történet, a művészi kivitelezés és a kritikai visszhang tükrében. Szinte regényszerűen haladunk át a hatalmas életművön, igen olvasmányos előadásban. Csak a legismertebb filmcímeket írom ide: Csatorna, Hamu és gyémánt, Lotna, Az ígéret földje, Katyń, A remény embere (Lech Wałęsáról).
Különös aktualitása van most ennek a műnek. Andrzej Wajdának az is a rendezői módszeréhez tartozott, hogy a legnagyobb lengyel regényírók műveit vitte filmre, illetve a lengyel múlt és a lengyel művészetek mind benne vannak életművében. Éppen ezért olyan aktuális ma, a szomorú háború idején, mert ezt a könyvet olvasva jobban megismerhetjük a lengyel nép történelmét, és ezáltal jobban megérthetjük jelenlegi álláspontjukat az európai politikai színtéren.
A kötetet részletes filmográfia, a színházi rendezések jegyzéke, továbbá a rendezőről szóló válogatott irodalomjegyzék és névmutató zárja.
A Petőfi Kulturális Ügynökség, a varsói Felczak Intézet és a Spectral Kft. támogatásával.
Vélemények
 
Hírek