Nincs engedélyezve a javascript.
Körbeforgó szép természet
A történeteknek általában van eleje, közepe és vége. A világban sincs ez másképp. A legfontosabb események elkezdődnek, lezajlanak, és véget érnek - majd újra elkezdődnek. A békáktól a gomolygó felhőkön át a hunyorgó csillagokig!
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Korábbi ár:
5 993 ,-
Eredeti ár:
7 990 ,-
Online ár:
6 712 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
219427
EAN:
9789632947839
Megjelenés:
2024.02.08.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
112
Méret [mm]:
265 x 310 x 15
Nyelv:
magyar
A történeteknek általában van eleje, közepe és vége. A világban sincs ez másképp. A legfontosabb események elkezdődnek, lezajlanak, és véget érnek - majd újra elkezdődnek. A békáktól a gomolygó felhőkön át a hunyorgó csillagokig!

48 történet a minket mindenhol körülvevő örök változásokról, a természet aprócska vagy éppen hatalmas nagy körforgásairól. Elég körülnézni, és élőben is megtapasztalhatod őket - évről évre.
Parányi lényektől a világűrig a dolgok ciklikusan ismétlődnek: születnek, kifejlődnek, élnek és elmúlnak. A kérész élete néhány óráig tart, a holdasszövőé egy hétig, a dajkabéka a csodás metamorfózisa után nyolc évig is élhet, az orangutánkölyök hosszú évek után válik önállóvá, a nőstény csörgőkígyó kétévente hoz világra utódokat, és akár 25 évig is élhet, a jegesmedve bocsai két évig készülnek rá, hogy leváljanak anyjukról, a medveállatka akár 30 évre is képes hibernálni magát, az ember 80, 90 vagy akár 100 évig is élhet, és holtig tanul.
A haldokló tölgy a tápanyagait a talajba küldi. A korhadó fán gombák tenyésznek, benne szarvasbogárlárvák rágnak. Az ősszel elvetett búzamag nyárra kifejlett növénnyé fejlődik. A pitypang igazi túlélő, szinte bárhol gyökeret ereszt, és magjai a széllel messzire repülnek, a parányi gombaspórákból terebélyes föld alatti háló nő, a termőtestekből pedig milliónyi spóra kel útra. A majomkenyérfa életciklusa több ezer évig is tarthat.

A zivatarok jönnek-mennek, és egy óra alatt elvonulnak. A földi létet a nappalok és éjszakák és az évszakok váltakozása határozza meg. A víz örök körforgásban járja útját óceántól óceánig égen-földön át. A vulkánok kitörnek, szunnyadnak, majd kialszanak, de másutt új vulkánok születnek. A föld kincsei sok millió év alatt születnek a mélyben. A napsugár a születésétől 170 ezer év, 8 perc, 20 másodperc alatt ér a szemünk elé. A Hold ciklusa 29,53 napig tart. Az üstökös útja 1000 évig is elhúzódhat. A Föld élete 4,6 milliárd éve kezdődött.
Vélemények
 
Hírek