Nincs engedélyezve a javascript.
Ludas Mátyás - I. évfolyam 3. szám

Ludas Mátyás - I. évfolyam 3. szám

Rejtő rejti véka alá – A bestselleríró „magyar hangja”, Majláth Mikes László elárulja, mit üzen Péhovard a Ludas Mátyásnak.
Sztendapp – Marabu megint írásra adta a fejét: Nagydumássy művész úr helyett a takarítót küldi ki a színpadra, ráadásul mindezt megfejeli pár humorügyi szakverssel.
Gyógyvizet a magyarnak!
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
999 ,-
Online ár:
839 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
216695
EAN:
977293987380223003
Megjelenés:
2023.08.29.
Nyelv:
magyar
Rejtő rejti véka alá – A bestselleríró „magyar hangja”, Majláth Mikes László elárulja, mit üzen Péhovard a Ludas Mátyásnak.

Sztendapp – Marabu megint írásra adta a fejét: Nagydumássy művész úr helyett a takarítót küldi ki a színpadra, ráadásul mindezt megfejeli pár humorügyi szakverssel.

Gyógyvizet a magyarnak! – Szerényi Gábor szintén karikaturistaként ragadott tollat, hogy felvázolja egyszerű tervét, miként lehetnénk boldogabbak.

A szög – Nógrádi Gábor egy egyszerű jelenetet képzelt el a világ számos országában, amely így kezdődik: „Uram, megkérhetem, hogy verje be ezt a szöget a falba?”

Mi újság a rockzene világában? – Mikes György a Ludas Matyi fénykorát idéző írása 1965-ből, amely ma is tökéletesen megállja a helyét.

Színésznek születni kell! – Egy másik „régi motoros”, Walter Béla egy hihetetlen művészi karrier stációit villantja fel, és írását megspékeli a Most érkezett zseniális szösszeneteivel.

Parti-mesék – A nyelvzsonglőr Parti Nagy Lajos ezúttal arról, hogy „a magyarok országába sorra ütkeztek elő az országlás szép eredményei”.

Indul a sulibuli – Várfalvy Emőke arról a rövid időszakról, amikor épp lecseng a sulikezdés előtti őrület, ám máris kezdődik a következő.

A mi rabbink – Papp Riki gyorsan népszerűvé vált sorozatának harmadik része: amiről a zsidóviccek mesélnek.

Falvédő – Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József mindenről ír, amiben nettó hülyének néznek, ez esetben az utolsó nyaralásrohamról.

Ahogyan én főzök… – Módos József hasznos tanácsai. „Vásárolok még túrót, tejfelt, zsírszegény típusút. Nem azért, mert az olcsóbb, hanem mert kevesebbet kell érte fizetni”.

Legendák aranyköpései – Kalmár Tibor Honthy Hannáról, Salamon Béláról és Királyhegyi Pálról, akik mindig feltalálták magukat.

A kosok a nyerők? – Garaczi László horoszkopikus elmélkedése ama tény felett, hogy az utóbbi száz év jelentős magyar írói, irodalmárai közül legtöbben a Kos jegyében születtek.

Csak napi tíz perc, semmi több! – Smelka Sándort megkérte a szomszéd plázacica, hogy vigyázzon az állataikra, míg ők a jachtjukon nyaralnak, „hiszen csóróság van”.

A postamester veje – Halász Géza elképzelte Petőfi barguzini életét. Állítása szerint az egész kocsma a nagy költő dalait énekelte.

Béketábortűz mellett – Majláth Mikes László beszámolója az Almatiban tartott Türk Tanács kongresszusáról, amelyen természetesen részt vett a magyarisztáni küldöttség is.
Vélemények
 
Hírek