Nincs engedélyezve a javascript.
A világ ötven legveszélyesebb vállalata

A világ ötven legveszélyesebb vállalata

Fordító:
Valószínűleg ittál már Coca-Colát, vagy vásároltál egy IKEA-áruházban, netán megnéztél egy Disney-filmet. De ha mégsem, szinte biztosan van számítógéped, kerestél már a Google-on, és regisztráltál a Facebookra. Gondolnád-e, hogy ezek a cégek ilyen-olyan okokból a világ legveszélyesebb vállalatai közé tartoznak?
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
9 950 ,-
Online ár:
8 358 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
100238
EAN:
9789635095421
Megjelenés:
2022.09.12.
Kötésmód:
keménytáblás
Oldalszám:
552
Nyelv:
magyar
Valószínűleg ittál már Coca-Colát, vagy vásároltál egy IKEA-áruházban, netán megnéztél egy Disney-filmet. De ha mégsem, szinte biztosan van számítógéped, kerestél már a Google-on, és regisztráltál a Facebookra. Gondolnád-e, hogy ezek a cégek ilyen-olyan okokból a világ legveszélyesebb vállalatai közé tartoznak?

Ez a kötet - melyet két felkészült és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező finn újságíró írt - a világ 50 legveszélyesebb vállalatát mutatja be, melyek méretük és befolyásuk miatt döntő hatással vannak arra, hogy milyen lesz a jövőnk. Ez ugyanis a szerzők szerint nem a választásokon dől el, nem a kormányüléseken vagy a parlamentben, de még csak nem is a nemzetközi megállapodásokon, hanem az óriásvállalatok termékfejlesztő laboratóriumaiban és sarokszobáiban. Megtudhatjuk, miért olyan hatalmas ezeknek a vállalatoknak a növekedési potenciálja, és miért olyan vonzók a befektetők számára, miközben veszélyeztetik a szabad választást, a magánéletet, a környezetet és a demokráciát. Ne feledjük azonban azt sem, hogy rajtunk múlik, kinek adjuk át az adatainkat, honnan vásároljuk az eszközeinket és a tárgyainkat, kinek a szolgáltatásait vesszük igénybe. Többé nem elég, ha csak önmagunkkal foglalkozunk, és szemet hunyunk afelett, ami máshol történik. A világ mára olyan bonyolulttá vált, hogy mindannyiunknak többet kell megtudnunk róla.

"Újságírók vagyunk, vagyis újságíróként, és nem szakértőként, kutatóként vagy befektetési elemzőként hoztuk meg a döntéseket. Azokat a vállalatokat választottuk ki, amelyek a legnagyobb hatással voltak ránk. Sok gazdasági területről csak egy-egy céget választottunk, amelyen keresztül bemutatjuk az egész ágazat működési mechanizmusait, jellegzetességeit - és a veszélyeit is. Azok, akik szeretnék részvényekbe fektetni a pénzüket, akár befektetési segédletként is használhatják a könyvünket: ötvenes listánk több olyan vállalatot is tartalmaz, melyeknek a listán elfoglalt helyzete és működési módja biztosítja, hogy a jövőben is a befektetők kedvencei legyenek. A szupervállalatok sikere mögött álló legfontosabb okok feltárása több fejezet fő témája. A kiválasztott vállalatok veszélyességét három fő kritérium határozza meg: a környezetre, a jól működő piacgazdaságra és a demokráciára jelentett veszélyek.

A témák egy mondatban foglalhatók össze: jövőnket a mesterséges intelligencia és a tőke szövetsége fogja meghatározni. A könyv további része a Kína és az Egyesült Államok közötti világhatalmi versenyre összpontosít. A harc nem kevesebbről szól, mint a demokrácia, az emberi jogok, a szólásszabadság és a jogállamiság jövőjéről. Ahhoz, hogy megnyerjék ezt a versenyt, a demokráciáknak olyan modellt kell találniuk, amelynek segítségével a technológia által a lakosság számára biztosított jólétet a kínai modellnél igazságosabb módon tudják elosztani.
Megpróbáltunk találni egy könyvet, amely megvilágítja, mekkora veszélyt jelent néhány hatalmas óriásvállalat a demokrácia alapjaira, hogyan lenne képes megingatni fontos alapintézményeket, és mekkora befolyással bír a környezetre. Egy olyan könyvet, amely a világgazdaságot és a jövő nagy problémáit az egyes szereplők szemszögéből mutatja be, vagyis onnan, ahol manapság minden fontos kérdés eldől."
Vélemények
 
Hírek