Nincs engedélyezve a javascript.
Társadalomfilozófiai gondolkodók a 20. században

Társadalomfilozófiai gondolkodók a 20. században

Korábbi korokban a filozófusok a lét általános problémáit, a megismerés egyetemes törvényeit és az úgynevezett örök igazságokat igyekeztek feltárni, a modernitás kibontakozásával mindezt már a természettudományok szemléletére alapozták.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 990 ,-
Online ár:
3 352 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
211518
EAN:
9789634149170
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
265
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
398
Korábbi korokban a filozófusok a lét általános problémáit, a megismerés egyetemes törvényeit és az úgynevezett örök igazságokat igyekeztek feltárni, a modernitás kibontakozásával mindezt már a természettudományok szemléletére alapozták. A huszadik században azonban a mindennapi életet, a társadalom összetett valóságát kezdték el értelmezni, továbbá javaslatokat tettek a közösségi problémák megoldására. Meglátásaikat az akkortájt kibontakozó társadalomtudományokra igyekeztek építeni, így aztán az a huszadik században együtt fejlődhetett a filozófiával. Sokszor nehéz is eldönteni, hogy az illető filozófus vagy társadalomtudós: a többség leginkább mindkettő. Ezekből a törekvésekből lett a huszadik századi - több irányzatot is magába foglaló - társadalomfilozófia, amelynek a legjelentősebb alakjait egy-egy fejezetben mutatja be a könyv.

Szabó Márton (1942) a filozófiai tudományok kandidátusa, a politikatudomány akadémiai doktora, az ELKH TK kutató professzor emeritusa. Tanított és tanít több egyetemen. Publikált másfélszáz tanulmányt és tizenegy könyvet. Legutóbbi három kötetes munkája: Társadalompoétika: a retorika, a nyelvészet és az irodalomelmélet társadalomtudományi státusa.
Munkásságáról - a bő félezer hivatkozáson túl - közel negyven önálló írás, egy monográfia és egy tanulmánykötet jelent meg. Tudományos alkotó és iskolateremtő tevékenységét a szakma Bibó István-díjjal és Kolnai Aurél-díjjal ismerte el.
Vélemények
 
Hírek