Nincs engedélyezve a javascript.
A felelő(s) test - Exkarnáció és inkarnáció ritmusai

A felelő(s) test - Exkarnáció és inkarnáció ritmusai

A felelő(s) test - Exkarnáció és inkarnáció ritmusai című kötet a testi érintettségről, a felelősségről és az alkotásról szóló írásokat foglal magába. A tanulmányok fenomenológiai és pszichoanalitikus szempontokat integrálva vizsgálják a testi önérzékelés és az idegentapasztalat összefüggéseit.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
3 990 ,-
Online ár:
3 352 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
213333
EAN:
9789634149545
Megjelenés:
2023.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
296
Nyelv:
magyar
A felelő(s) test - Exkarnáció és inkarnáció ritmusai című kötet a testi érintettségről, a felelősségről és az alkotásról szóló írásokat foglal magába. A tanulmányok fenomenológiai és pszichoanalitikus szempontokat integrálva vizsgálják a testi önérzékelés és az idegentapasztalat összefüggéseit. Arra a fordulatra fókuszálnak, amelynek során a test spontán, reszponzív, "felelő" léte etikai mélységgel rendelkező, felelős létezéssé alakul át.

A címadó fejezet rákérdez: miért fordul el a test eredeti, alkotó tapasztalásától a gondolkodás, a tudat? S miért kezdi aztán újra kutatni önnön forrásait, pótlólagos inkarnációt keresve? Miért emlegetik oly sokan "embodiment"-ként a testtapasztalást, mintha a tudat, a szellem másodlagos megtestesülése lenne? Milyen dinamikák alakítják testetlenülés testesülés, exkarnáció és inkarnáció ritmusait?

A könyv első felében filozófiai tanulmányokat talál az olvasó, második felében pedig olyan, tematikusan kapcsolódó alkalmazott filozófiai írások szerepelnek, amelyek a pszichoterápia, a mozgás- és táncterápia, a tánc és a sport érzékeny határterületeire reflektálnak. A szerző fenomenológiai témákat kutató filozófus, mozgás- és táncterapeuta. E kötetben újragondolja és speciális témák vonatkozásában továbbviszi A test éthosza című könyvében kidolgozott filozófiai álláspontot.
Vélemények
 
Hírek