Nincs engedélyezve a javascript.
Emlékkönyv
Az Emlékkönyv életregény egy asszony igaz történetéről, amelyben közel hét évtized emlékeiről, érzéseiről és álmairól mesél. A tündérmesék világából induló út drámák során át vezet az asszony lelki épüléséhez.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
4 990 ,-
Online ár:
4 192 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
209384
EAN:
9786150158914
Megjelenés:
2022.09.19.
Kötésmód:
keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám:
216
Nyelv:
magyar
Az Emlékkönyv életregény egy asszony igaz történetéről, amelyben közel hét évtized emlékeiről, érzéseiről és álmairól mesél. A tündérmesék világából induló út drámák során át vezet az asszony lelki épüléséhez.

A fia, életét adva mások életéért, hőssé vált Görögországban. Emlékhelyét Sidari partjainál magyar zászló borítja, bátorságát, önfeláldozását huszonkét év távolából is ünneplik. A fiú neve és hőstette legendaként él az emberek emlékezetében. Az édesanya, a talán soha fel nem dolgozható fájdalom ellenére, két évtizede keresi a létezés szépségeit. Talán éppen ez a tragédia "kellett" ahhoz, hogy feltörjenek belőle ezek a kincsek, a mélységes mélységből. Azóta is csodaszép versekben vallja meg érzéseit. Vallja, hogy a valódi szépség belülről, a lélek szépségéből fakad, és csakis harmóniában lévő gondolataink teremthetik meg azt a belső fényt, ami tragédiákon is túlnőve kívül is ragyogóvá válhat írásokon, alkotásainkon át.

Ez a könyv a fájdalom túléléséről szól, és az élet igenléséről. Gősi Vali élettörténete azt üzeni, hogy nincs olyan helyzet, amelyből ne lenne kiút.


Gősi Zoltán, az akkor 26 éves, vétlen fiatalember, 22 évvel ezelőtt, Görögországban kimentett a tenger hullámai közül két, felelőtlenül fürdőző embert, azonban végül őt magát elsodorták a hullámok, s életét vesztette.

E könyv szerzője az édesanyja, Gősi Vali, aki éppen e tragédia feldolgozása folytán vált író emberré, elismert költővé. Két évtizede önálló kötetekben és antológiákban jelennek meg a versei. Gősi Zoltán hőstettéért a görög és a magyar kormánytól is posztumusz kitüntetést kapott, Görögországban a mai napig hősként ünneplik.

A média minden év július 29-én nagy terjedelemben megemlékezik a hőstettről. A könyv Gősi Vali igaz története. Egy köztünk élő asszony arról mesél, hogyan képes az ember a legmélyebb tragédiát is úgy megélni, feldolgozni, hogy abból önmagán kívül más emberek is erőt meríthessenek a saját életük problémáinak megoldásához. A közösségi térben alkalmanként másfél millió olvasója van Gősi Vali megszólalásainak. Riportfilmet forgatott róla és a történetről Vujity Tvrko, a tv2 másik műsorai, híradói, az Újságmúzeum című internetes újság, és más lapok, tévék, rádiók. Ebben a könyvben, most először meséli el ő maga a történetet, egyben a saját élete történetét is.
Vélemények
 
Hírek