Nincs engedélyezve a javascript.

Gregus Gáborral beszélgettünk

Kiadónk írójával, Gregus Gáborral beszélgettünk a jövőről

001.jpg

Kiadónk írójával Gregus Gáborral beszélgettünk 2022-ben megjelent „A Gyilkos Tündérek Városa” című regénye. Az íróval beszélgettünk az eltelt egy évről.

Az előző, 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutattuk be a regényed. Azóta közel egy év telt el. Hogy értékeled szerzőként az elmúlt éved?

Kifejezetten pozitív. A könyvek egészen jól fogynak, ami persze elsősorban a népszerűsítési kampányoknak köszönhető, de nagyon jó látni, amikor az olvasók másoknak ajánlják, vagy amikor azt tapasztalom, hogy sokaknak felkeltette az érdeklődését a történet, és tervezik beszerezni. A jelenlétem a közösségi médiában erősödött, és egyre többen keresnek fel cikk, interjú vagy egy szervezett program miatt, aminek örülök.

Milyenek az olvasói visszajelzések?

A többségnek tetszik a Gyilkos tündérek városa, a moly.hu értékelések átlaga 80% felett van, ami szerintem jó arány. Sokan írnak arról, hogy élvezik a sztori pörgősségét, hogy a karakterek - főként a gonosz karakterek - nagyon egyedire és izgalmasra sikerültek, vagy hogy a megalkotott modern misztikus közeg milyen frappánsan szövődik a magyar mondavilágba. A leginkább szívet melengető érzés persze az, hogy a minden második olvasó bízik benne, hogy lesz folytatás.

Nyilván utólag mindenki tudna jóbbat, vagy éppen másabbat írni. Te mit változtatnál a „A Gyilkos Tündérek Városa”-n?

A koncepció, a cselekmény, a jelenetek, a tempó szerintem mind nagyon egyben van, ezzel kapcsolatosan nem is igazán ér kritika. Amit viszont gyakran megjegyeztek, azok a formai hibák, nevezetesen pár szóismétlés, itt-ott szerkesztési és elütési bakik. Ezzel egyetértek, sajnos a szöveg nem ment át olyan szintű sokszoros korrektúrán, amilyet megérdemelt volna, erre a jövőben jobban odafigyelek majd. Ez viszont szerintem egy kisebb gond, ami csekély mértékben zavaró olvasás közben.

Mikorra várhatják az olvasóid a következő regényed?

A jövő évben, tehát 2024-ben mindenképpen szeretnék kijönni egy új történettel, ami nemrég lett befejezve, és jelenleg már a javítási fázis első körében van, így azt hiszem, hogy erre minden esély megvan. Nem a Tündérek folytatásáról van szó, de aki kedveli a stílusomat és a fantáziavilágomat, ezúttal sem fog csalódni.

szeptember 28.