Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Kerstin Gier - Az álmok második könyve

2019-08-13

Kerstin Gier olyan író, aki képes megteremteni egy újabb és újabb világot. Olyat, amiben az ember szívesen részt venne, átélne és részesévé válna. Érdekesen és egyedien vázolja fel az álmokat, és azokat a bizonyos ajtókat, ahova szereplőink betérnek. Szeretnék egy saját ajtót magamnak is, ahova az ember elmenekülhet, ha túlságosan sok problémával néz szembe, de mivel sajnos nincs, így én Az álmok második könyvébe menekültem. És milyen jól tettem. Imádom a humoros stílusát, a karakterei jellemét a történetei felépítését. Igazi felüdülés egy ilyen könyvet tartani a kezemben.

Maga a történet lassabban indul be, kicsit döcögősen, aztán eme pár oldal áthidalása után azt vesszük észre, hogy csak úgy sodródunk az eseményekkel. Henry és Liv még mindig az álmokban keresik egymás társaságát, talán kicsit többször is, mint ahogy azt a való életben teszik, ebből és sok egyéb másból  egyre több a konfliktus közöttük. A másik dolog, ami nekem tetszett, hogy végre Henryből is többet kapunk, jobban megismerhettük a fiút, amit én az első részből hiányoltam.

Grayson, Henry, Arthur, és Jasper egyre távolabb kerülnek egymástól. Legutóbbi azért, mert elutazik Franciaországba, de ezt valahogy nem bántam, talán ő volt az egyetlen olyan ember a könyvben, aki iránt közömbös voltam - se szeretni, se gyűlölni nem tudtam.

 

Aztán persze ott van Annbelle, aki az elmegyógyintézetben tengeti az életét, és minden tette ellenére én nem tudom őt nem szeretni. Mindenesetre Livnek most se könnyű a dolga, hisz a családja veszélyben van, a kishúga alvajáró, ami egyre több kérdést vet fel. De Liv mindenben mellette áll. Egy igazi testvérpár, akik nem hagyják egymásra a másikat. Nem tudni ki akar ártani a lányoknak és családjuknak. Na és persze ne feledkezzünk meg  Secrecyről se, aki még mindig áskálódik, folyamatosan blogol olyan dolgokról, amik megkeserítik szereplőink életét.

A  második részben még mindig nem derül ki, hogy vajon ki lehet ez a titokzatos blogger, és bármennyire is agyalok rajta, nem sikerült rájönnöm. Talán egy dolgot sajnáltam és hiányoltam a második részből, az pedig Lottie. Ne értsétek félre, jelen volt most is, csak túl keveset, vagy az is lehet én szerettem meg annyira, hogy sokkal többet szerettem volna róla olvasni.  Az első részben egy igazi egyéniség volt, sajátos humorral és most számomra ő hiányérzetet okozott. De talán a harmadik részben sokkal többet kapok belőle is. Mint ahogyan az első résznél, itt is megvannak a saját magam elképzelései, és csak reménykedni tudok, hogy pár dolog össze is jön belőle. Bár Kerstin Gier agyafúrt író, és simán eltudom képzelni, hogy a harmadik részben teljesen máshogy alakítja majd az eseményeket. Néha eszembe jutott, hogy milyen lenne, ha én is betudnék lépni mások álmaiba, és meglesni a tudatalattijuk kivetülését, legszebb emlékeiket vagy éppen a legrosszabb rémálmukat.

Minden embernek ajánlom, aki szeret olvasni, zsánertől függetlenül. Igazi kikapcsolódást nyújt az embernek. Könnyed, de mégis izgalmas. Egy csodálatos fantáziavilág, ami tele van misztikummal, szerelemmel, humorral, fondorlattal. Ha a kezedbe veszed, beszippant a történet, és csak arra tudsz gondolni, hogy te is ebben akarsz élni.

Képek és szöveg forrása: 

 
Vásárolj kedvezménnyel az Anarchia Könyvbkog jóvoltából:
 
Anarchia-9ffcab0d  - 20% kedvezmény | Minimum rednelés 3.699 Ft. 
 
Anarchia_egy_kávé-e2d3c0a5 - 400 Ft kedvezmény |Minimum rendelés 3.699 Ft
 
Anarchia_olvass_tobbet-c830f523 - 30% kedvezmény | Minimum rendelés 6.999 Ft

További cikkek

Edward Rutherfurd: New York

Be kell vallanom, már nagyon régóta szemezgettem Rutherfurd könyveivel, aminek az egyik oka a monumentális terjedelmében keresendő. Van valami különleges vonzalmam a terjedelmes könyvek iránt… persze ez csak akkor jó, a mű tényleg élvezhető, és az ember nem szeretné, ha hamar vége legyen. Szerencsémre itt is ez volt a helyzet. Csaknem 800 oldalon keresztül élvezhetjük New York történelmét valós, és kitalált személyek társaságában. És itt el is érkeztünk a másik okhoz, amiért ez a könyv felkeltette az érdeklődésem már azelőtt, hogy a kezembe vettem!

Tovább
Michio Kaku: Az emberiség jövője

Hogyan képzeled el a jövőt? Ez egy olyan dolog, ami általában mindenkit foglalkoztat. Van, aki a saját, és a szerettei jövőjére kíváncsi, és vannak olyan emberek, akik tágabb értelemben érdeklődnek az elkövetkezendő idők iránt. Őket az emberiség, és az emberiség környezete érdekli. Hová fejlődik a homo sapiens? Manapság számtalan egyén foglalkozik jövőkutatással, és véleményem szerint ez az egyik legizgalmasabb téma manapság, tekintve a tudomány és a technika fejlődésére.

Tovább
Szvetlana Alekszijevics : Csernobili ima

Szvetlana Alekszijevics belarusz író, és oknyomozó újságíró. 2015-ben ő kapta az irodalmi Nobel-díjat „többszólamú írásaiért, amelyekben a jelenkor szenvedéseinek és a bátorságnak állított emlékművet.” A könyv magyar fordítása 2016-ban jelent meg, és bár hozzánk csak mostanában ért el az igazi sikere, amikor ideért nagyot robbant. Talán az HBO Csernobil című sikersorozata is tehet erről, melyet egyébként ez a könyv ihletett.

Tovább
A. L. Jackson: Csókolj meg

A.L. Jackson neve sokunknak ismerősen csenghet, hiszen egy egyre ismertebb bestseller szerzőről van szó. Sajnos egyelőre kis hazánkban nem annyira ismert, mint külföldön, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan nálunk is hatalmas sikert fog aratni az írónő a remekműveivel.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem