Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Kerstin Gier - Az álmok második könyve

2019-08-13

Kerstin Gier olyan író, aki képes megteremteni egy újabb és újabb világot. Olyat, amiben az ember szívesen részt venne, átélne és részesévé válna. Érdekesen és egyedien vázolja fel az álmokat, és azokat a bizonyos ajtókat, ahova szereplőink betérnek. Szeretnék egy saját ajtót magamnak is, ahova az ember elmenekülhet, ha túlságosan sok problémával néz szembe, de mivel sajnos nincs, így én Az álmok második könyvébe menekültem. És milyen jól tettem. Imádom a humoros stílusát, a karakterei jellemét a történetei felépítését. Igazi felüdülés egy ilyen könyvet tartani a kezemben.

Maga a történet lassabban indul be, kicsit döcögősen, aztán eme pár oldal áthidalása után azt vesszük észre, hogy csak úgy sodródunk az eseményekkel. Henry és Liv még mindig az álmokban keresik egymás társaságát, talán kicsit többször is, mint ahogy azt a való életben teszik, ebből és sok egyéb másból  egyre több a konfliktus közöttük. A másik dolog, ami nekem tetszett, hogy végre Henryből is többet kapunk, jobban megismerhettük a fiút, amit én az első részből hiányoltam.

Grayson, Henry, Arthur, és Jasper egyre távolabb kerülnek egymástól. Legutóbbi azért, mert elutazik Franciaországba, de ezt valahogy nem bántam, talán ő volt az egyetlen olyan ember a könyvben, aki iránt közömbös voltam - se szeretni, se gyűlölni nem tudtam.

 

Aztán persze ott van Annbelle, aki az elmegyógyintézetben tengeti az életét, és minden tette ellenére én nem tudom őt nem szeretni. Mindenesetre Livnek most se könnyű a dolga, hisz a családja veszélyben van, a kishúga alvajáró, ami egyre több kérdést vet fel. De Liv mindenben mellette áll. Egy igazi testvérpár, akik nem hagyják egymásra a másikat. Nem tudni ki akar ártani a lányoknak és családjuknak. Na és persze ne feledkezzünk meg  Secrecyről se, aki még mindig áskálódik, folyamatosan blogol olyan dolgokról, amik megkeserítik szereplőink életét.

A  második részben még mindig nem derül ki, hogy vajon ki lehet ez a titokzatos blogger, és bármennyire is agyalok rajta, nem sikerült rájönnöm. Talán egy dolgot sajnáltam és hiányoltam a második részből, az pedig Lottie. Ne értsétek félre, jelen volt most is, csak túl keveset, vagy az is lehet én szerettem meg annyira, hogy sokkal többet szerettem volna róla olvasni.  Az első részben egy igazi egyéniség volt, sajátos humorral és most számomra ő hiányérzetet okozott. De talán a harmadik részben sokkal többet kapok belőle is. Mint ahogyan az első résznél, itt is megvannak a saját magam elképzelései, és csak reménykedni tudok, hogy pár dolog össze is jön belőle. Bár Kerstin Gier agyafúrt író, és simán eltudom képzelni, hogy a harmadik részben teljesen máshogy alakítja majd az eseményeket. Néha eszembe jutott, hogy milyen lenne, ha én is betudnék lépni mások álmaiba, és meglesni a tudatalattijuk kivetülését, legszebb emlékeiket vagy éppen a legrosszabb rémálmukat.

Minden embernek ajánlom, aki szeret olvasni, zsánertől függetlenül. Igazi kikapcsolódást nyújt az embernek. Könnyed, de mégis izgalmas. Egy csodálatos fantáziavilág, ami tele van misztikummal, szerelemmel, humorral, fondorlattal. Ha a kezedbe veszed, beszippant a történet, és csak arra tudsz gondolni, hogy te is ebben akarsz élni.

Képek és szöveg forrása: 

 
Vásárolj kedvezménnyel az Anarchia Könyvbkog jóvoltából:
 
Anarchia-9ffcab0d  - 20% kedvezmény | Minimum rednelés 3.699 Ft. 
 
Anarchia_egy_kávé-e2d3c0a5 - 400 Ft kedvezmény |Minimum rendelés 3.699 Ft
 
Anarchia_olvass_tobbet-c830f523 - 30% kedvezmény | Minimum rendelés 6.999 Ft

További cikkek

Carrie Cooper: Bábok tánca

Értékelés:

Tavaly novemberben volt lehetőségem először olvasni Carrie Cooper-től, még hozzá eme sorozat első részét: a Kétségekbe zárva című regényt. Akkor meglepődtem az írónő páratlan és egyedülálló stílusán, a történetvezetésen, és mindazon, amit a mű magába foglalt. Abban az értékelésemben kihangsúlyoztam azt, hogy mennyire örülök annak, hogy Carrie Cooper alkotása szembejött velem.

Tovább
Elmejáték

Sienna Cole már több műfajban is jeleskedett az olvasóközönség előtt, ám azt hiszem ez volt az a regény, ami a leginkább kiemeli az írónőt a hazai írók tömegéből. A Lefelé a folyón című mű volt az első olvasmányom tőle, majd folytattam a Négyszáz nap szabadsággal. Az Elmejáték pedig úgy vélem tökéletes választás volt az újabb olvasási élmény megszerzésében.

Tovább
Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!

Nehezen tudtam letenni ezt a könyvet, és bár bevállaltam a nagycsaládi karácsonyi összejövetelt, de még a tradicionális pástétom készítése közben is fél szemmel Endre történetét olvastam.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem