Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!

2019-01-04

Nehezen tudtam letenni ezt a könyvet, és bár bevállaltam a nagycsaládi karácsonyi összejövetelt, de még a tradicionális pástétom készítése közben is fél szemmel Endre történetét olvastam.

Nehezen tudtam letenni ezt a könyvet, és bár bevállaltam a nagycsaládi karácsonyi összejövetelt, de még a tradicionális pástétom készítése közben is fél szemmel Endre történetét olvastam. Endre első blikkre jó arc: nagyon menő író, akinek látszólag tökéletes az élete, hiszen sikeres, egy komoly kiadó és egy buldózer menedzser van a háta mögött, a barátnője szuper csaj, nem az a tucat szilikonos-nyávogós fajta, hanem okos és dögös, akivel a következő lépés a szigorú társadalmi koreográfia szerint valószínűleg az esküvő, ráadásul írónk még jó pasi is és a média is szereti.

 

A kísértésnek azonban ő sem tudott ellenállni, mert hiába a tökéletes barátnő, a kémia gyakran átveszi a kormányt a férfiasság fölött, és ettől a legsimább élet is fenekestül felfordulhat. Endre a csillivilli álomvilágból hirtelen a saját valóságában találja magát, ahol egy titokzatos zaklató szisztematikusan szeretné szétrobbantani az életét. De az is lehet, hogy valami teljesen más van a háttérben. A történetet az összes központi szereplő szemszögéből megismerhetjük, és közben bepillantást nyerünk a kulisszák mögé. Valamennyi karakter egyébként annyira ismerős embertípus, hogy olvasás közben nem hagyott békén a kisördög, és folyamatosan azt találgattam: vajon mennyi a valóság és hol kezdődik a fikció, hiszen az írót, Csabai Márkot is fenyegette már rajongója.

A közösségi hálón bombázta levelekkel, naponta húsz-harminc üzenetet küldött neki pontosan úgy, ahogy a regényben történik. Ez a kívülről nézve egó simogató rajongás azonban tapintható pokollá válik, ha a zaklató amúgy istenigazából beindul. A klasszikus krimi szerkezetet egyébként végig átszövi egy izgalmas lélektani működés is, amelynek szálait követve még az is lehet, hogy a tettes valójában áldozat, és a kommunikáció és a manipuláció között észrevétlenül mosódnak el a határok. Elég nehezen állom meg, hogy ne szpojlerezzek, ezért csupán leszűröm a tanulságot: ugyan Agatha Christie a legjobb történeteit a konyhában, mosogatás közben találta ki, ez fordítva nem működik. Az izgalmas krimit ne főzés közben olvasd, mert annyira beszippant a sztori, hogy sanszosan kimarad a só a pástétomból -ahogy ez idén nálunk történt.

A könyvet itt megvásárolhatod!

Szerző: Urmai Gabriella

További cikkek

Beth O’Leary: Az ágybérlő

Tudjátok kétes érzelmekkel kezdtem bele ebbe a műbe. Mert a fülszövege alapján egy humoros, laza olvasmánynak tűnt – sokszor csapdában estem már az ilyen regények esetében. Tartottam attól, hogy nem fogom tudni kellően elengedni magam, s úgy venni ezt a művet, ahogy illik.

Tovább
Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről

Eme blogbejegyzés, mindenképp különleges és egyedi lesz, legalábbis számomra feltétlenül. Ez az első olyan alkalom, amikor úgy írok ajánlást egy kötetről, hogy nem végeztem vele teljesen. Viszont úgy érzem, itt az idő, hogy mégis megosszam a gondolataim veletek, ezzel az alkotással kapcsolatban.

Tovább
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

A rabság gyönyöre című mű olvasása közben rengeteg érzelem alakult ki bennem. Nem szeretem az olyan sztorikat, amit már rongyosra írtak és tíz író tíz történetbe leírja ugyanazt egy apró változtatással. Kicsit féltem a fülszöveg megismerése után, hogy ez is egy százszor megírt, tömeg alkotás lesz. Viszont azt hiszem ebben a műben kaptam az eddigi legnagyobb, hatalmas és kellemes csalódást az írónőtől.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem