Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Csabai Márk: Nem mondhatsz nemet!

2019-01-04

Nehezen tudtam letenni ezt a könyvet, és bár bevállaltam a nagycsaládi karácsonyi összejövetelt, de még a tradicionális pástétom készítése közben is fél szemmel Endre történetét olvastam.

Nehezen tudtam letenni ezt a könyvet, és bár bevállaltam a nagycsaládi karácsonyi összejövetelt, de még a tradicionális pástétom készítése közben is fél szemmel Endre történetét olvastam. Endre első blikkre jó arc: nagyon menő író, akinek látszólag tökéletes az élete, hiszen sikeres, egy komoly kiadó és egy buldózer menedzser van a háta mögött, a barátnője szuper csaj, nem az a tucat szilikonos-nyávogós fajta, hanem okos és dögös, akivel a következő lépés a szigorú társadalmi koreográfia szerint valószínűleg az esküvő, ráadásul írónk még jó pasi is és a média is szereti.

 

A kísértésnek azonban ő sem tudott ellenállni, mert hiába a tökéletes barátnő, a kémia gyakran átveszi a kormányt a férfiasság fölött, és ettől a legsimább élet is fenekestül felfordulhat. Endre a csillivilli álomvilágból hirtelen a saját valóságában találja magát, ahol egy titokzatos zaklató szisztematikusan szeretné szétrobbantani az életét. De az is lehet, hogy valami teljesen más van a háttérben. A történetet az összes központi szereplő szemszögéből megismerhetjük, és közben bepillantást nyerünk a kulisszák mögé. Valamennyi karakter egyébként annyira ismerős embertípus, hogy olvasás közben nem hagyott békén a kisördög, és folyamatosan azt találgattam: vajon mennyi a valóság és hol kezdődik a fikció, hiszen az írót, Csabai Márkot is fenyegette már rajongója.

A közösségi hálón bombázta levelekkel, naponta húsz-harminc üzenetet küldött neki pontosan úgy, ahogy a regényben történik. Ez a kívülről nézve egó simogató rajongás azonban tapintható pokollá válik, ha a zaklató amúgy istenigazából beindul. A klasszikus krimi szerkezetet egyébként végig átszövi egy izgalmas lélektani működés is, amelynek szálait követve még az is lehet, hogy a tettes valójában áldozat, és a kommunikáció és a manipuláció között észrevétlenül mosódnak el a határok. Elég nehezen állom meg, hogy ne szpojlerezzek, ezért csupán leszűröm a tanulságot: ugyan Agatha Christie a legjobb történeteit a konyhában, mosogatás közben találta ki, ez fordítva nem működik. Az izgalmas krimit ne főzés közben olvasd, mert annyira beszippant a sztori, hogy sanszosan kimarad a só a pástétomból -ahogy ez idén nálunk történt.

A könyvet itt megvásárolhatod!

Szerző: Urmai Gabriella

További cikkek

A jó anya - Bev Tomas

Egy anya, aki elvesztette a gyermekét. Egy pszichológus, aki olyan emberekkel foglalkozik, akik súlyos traumákon estek át. Az anya önmagát hibáztatja: Amiért nem látta előre, amiért nem értette meg, amiért nem tett semmit. A pszichológus profi a szakmájában: Mindig helyesen dönt, mindig tárgyilagos marad, mindig tudja, mit kell tenni és mondani. A két személy egy és ugyanaz.

Tovább
Carrie Cooper: Bábok tánca

Értékelés:

Tavaly novemberben volt lehetőségem először olvasni Carrie Cooper-től, még hozzá eme sorozat első részét: a Kétségekbe zárva című regényt. Akkor meglepődtem az írónő páratlan és egyedülálló stílusán, a történetvezetésen, és mindazon, amit a mű magába foglalt. Abban az értékelésemben kihangsúlyoztam azt, hogy mennyire örülök annak, hogy Carrie Cooper alkotása szembejött velem.

Tovább
Kerstin Gier - Az álmok második könyve

Kerstin Gier olyan író, aki képes megteremteni egy újabb és újabb világot. Olyat, amiben az ember szívesen részt venne, átélne és részesévé válna. Érdekesen és egyedien vázolja fel az álmokat, és azokat a bizonyos ajtókat, ahova szereplőink betérnek. Szeretnék egy saját ajtót magamnak is, ahova az ember elmenekülhet, ha túlságosan sok problémával néz szembe, de mivel sajnos nincs, így én Az álmok második könyvébe menekültem. És milyen jól tettem. Imádom a humoros stílusát, a karakterei jellemét a történetei felépítését. Igazi felüdülés egy ilyen könyvet tartani a kezemben.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem