Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Baráth Viktória: Az igazság ára

2020-01-08

Baráth Viktória a kedvenc magyar íróim táborát erősíti - mert akárhányszor az aktuális története elé ülök, annyiszor érzem úgy, hogy mindent ki kell zárnom, s csak vinni magamat a regénye sodrásával együtt. Eme érzéseket pedig egyáltalán nem érzem minden mű esetében, csupán néhány tudja mindezt kiváltani belőlem – amelyeknek örök hálám.

Az igazság-trilógia első és második része a szó szoros értelmében belopta magát a szívembe. Az írónő képes, kevés cselekményből is fordulatokat és csavarokat összerakni, ennek dacára nagyon csodálom. Számtalanszor éreztem azt egy-egy történet során, hogy jó-jó olvasom a művet és haladok vele oldalról oldalra, majd csak beleélem magam valahogy. Ezzel szemben Az igazság ára esetében olyan megmagyarázhatatlan érzelmek lettek úrrá rajtam, amit képtelenség megfogalmazni és kifejezni. Egyszerűen leültem a könyvvel a kezembe, és teljes mértékben kizártam mindent, ami körülvett – semmi más nem létezett: csak én és a Viki által megalkotott világ.

Belekezdtem az első pár oldalba, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy már a kötet utolsó oldalait bújom. Bámulatos, érzelmekkel teli és letehetetlen! – azt hiszem ezek a tökéletes kifejezései ennek a műnek.

Hannah élete összeomlani látszik, amikor számos hazugság kiderül az életéről. Egy újabb ügybe kell belecsöppennie, azonban ez a szó szoros értelmében a legnehezebb és a legszemélyesebb is számára. Olyan döntéseket kell meghoznia, amik kockázatosak és veszélyesek. Azonban mindenki életében megvan az a személy, akiért képes mindent feláldozni. Sőt, annál többet is. De mi történik akkor, hogyha főszereplőnknek olyan vizekre kell eveznie, amik pillanatok alatt elsodorhatják?

A nőnek teljesítenie kell a munkájában, azonban a családját sem hanyagolhatja el – már ami maradt belőle. Az ügy bonyolult, hiszen számos információ és tény rejtett még előtte is. A szerelme sem segít neki abban, hogy jobban felgöngyölítse az ügyet – így rá sem számíthat. Azonban a kis segédje (x) mindig mellette áll, s akkor is tartja a nőben a lelket, ha eldobna mindent.

Hannahnak úgy kell felkészülnie a tárgyalásra, hogy részben rögtönöznie kell. A lehető legjobb esküdttagokat kell kiválasztania, a dolgok mélyére kell ásnia – akkor is, ha ez ránézve fájdalommal és csalódással jár. Feltesz mindent azért, hogy megnyerje az ügyet. Ám néha túl sok az, amit feláldozunk. Vagy mégsem?

A nőnek magába kell néznie és végig gondolni azt, hogy mit képes megtenni azért, hogy megmentse szerelmét. Végig őt látja a rossznak, a hibásnak – még ha nem is teljesen biztos önmagában. Csakhogy arra senki sem gondol, hogy mi a következménye annak, ha semmi nem az, aminek látszik? Milyen állapotba kerül Hannah, ha kiderül, hogy a legfőbb bizalmasa és a legnagyobb szerelme nem azért cselekedet úgy, hogy önmagát védje? Mi történik akkor, ha a nő titkai kezdenek a felszínre bukni? Hogyan lehet a süllyesztőbe ejteni mindazt?

Baráth Viktória ebben a történetben mindent az olvasó elé tár – mindazt, ami igaz és azt is, ami nem. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy eldöntsük a lapok rejtekéből, hogy mit hiszünk el és mit nem. A mű végén kiderül az igazság, aminek hatalmas ára lesz!

Szerettem a történetet, mert elvarázsolt és lenyűgözött – mind az írónő stílusa, mind a cselekményszál. Azonban utáltam az érzést, hogy a végére értem. Mert szerettem velük kalandozni és részt venni az életükbe!

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus történeteket, amik bírósági és nyomozással teli részekkel vegyítve íródtak! Igazából számomra az írónő összes könyve egy ugródeszka volt, ahonnan hol lélekmelengetően, hol érzelemmámorban érkeztem a kötetek végére.

 

Képek és szöveg forrása: 

 
Vásárolj kedvezménnyel az Anarchia Könyvblog jóvoltából:
Vásárolj kedvezménnyel az Anarchia Könyvbkog jóvoltából:
 
Anarchia-9ffcab0d  - 20% kedvezmény | Minimum rednelés 3.699 Ft. 
 
Anarchia_egy_kávé-e2d3c0a5 - 400 Ft kedvezmény |Minimum rendelés 3.699 Ft
 
Anarchia_olvass_tobbet-c830f523 - 30% kedvezmény | Minimum rendelés 6.999 Ft

További cikkek

Ron Stallworth: Csuklyások

A Csuklyások című könyv már régóta felkeltette az érdeklődésem, de a polcomon álló kiolvasatlan könyvtoronyra nézve sokáig úgy döntöttem, hogy a megvétele várat még magára. A végső lökést a jelenünk Amerikájában zajló polgárjogi tüntetések adták meg. Szeretek aktualitásokról olvasni. Bár ez a könyv a 70-es évek Amerikájában játszódik, sajnálatos módon ugyanolyan kortalannak, és időszerűnek tűnik napjainkban is.

Tovább
Isaac Asimov: Alapítvány-trilógia

Alig vártam már, hogy kézbe vegyem Asimov egyik világhírű sci-fi klasszikusát, az Alapítványt. Az örömöm tetőződött, amikor rájöttem, hogy a Gabo kiadó egy kötetben adta ki a trilógiát, tehát egymás után befalhattam a 3 könyvet, mind a 900 oldalt.

Tovább
Beth O’Leary: Az ágybérlő

Tudjátok kétes érzelmekkel kezdtem bele ebbe a műbe. Mert a fülszövege alapján egy humoros, laza olvasmánynak tűnt – sokszor csapdában estem már az ilyen regények esetében. Tartottam attól, hogy nem fogom tudni kellően elengedni magam, s úgy venni ezt a művet, ahogy illik.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem