Hűségprogram Ingyenes házhozszállítási lehetőség

Blog

Ron Stallworth: Csuklyások

A Csuklyások című könyv már régóta felkeltette az érdeklődésem, de a polcomon álló kiolvasatlan könyvtoronyra nézve sokáig úgy döntöttem, hogy a megvétele várat még magára. A végső lökést a jelenünk Amerikájában zajló polgárjogi tüntetések adták meg. Szeretek aktualitásokról olvasni. Bár ez a könyv a 70-es évek Amerikájában játszódik, sajnálatos módon ugyanolyan kortalannak, és időszerűnek tűnik napjainkban is.

Tovább
Isaac Asimov: Alapítvány-trilógia

Alig vártam már, hogy kézbe vegyem Asimov egyik világhírű sci-fi klasszikusát, az Alapítványt. Az örömöm tetőződött, amikor rájöttem, hogy a Gabo kiadó egy kötetben adta ki a trilógiát, tehát egymás után befalhattam a 3 könyvet, mind a 900 oldalt.

Tovább
Beth O’Leary: Az ágybérlő

Tudjátok kétes érzelmekkel kezdtem bele ebbe a műbe. Mert a fülszövege alapján egy humoros, laza olvasmánynak tűnt – sokszor csapdában estem már az ilyen regények esetében. Tartottam attól, hogy nem fogom tudni kellően elengedni magam, s úgy venni ezt a művet, ahogy illik.

Tovább
Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről

Eme blogbejegyzés, mindenképp különleges és egyedi lesz, legalábbis számomra feltétlenül. Ez az első olyan alkalom, amikor úgy írok ajánlást egy kötetről, hogy nem végeztem vele teljesen. Viszont úgy érzem, itt az idő, hogy mégis megosszam a gondolataim veletek, ezzel az alkotással kapcsolatban.

Tovább
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre

A rabság gyönyöre című mű olvasása közben rengeteg érzelem alakult ki bennem. Nem szeretem az olyan sztorikat, amit már rongyosra írtak és tíz író tíz történetbe leírja ugyanazt egy apró változtatással. Kicsit féltem a fülszöveg megismerése után, hogy ez is egy százszor megírt, tömeg alkotás lesz. Viszont azt hiszem ebben a műben kaptam az eddigi legnagyobb, hatalmas és kellemes csalódást az írónőtől.

Tovább
Elif Shafak: 10 perc 38 másodperc

Kellemes csalódás volt nekem ez a könyv. Két dolog miatt keltette fel a kíváncsiságom, és olvastam el.  Az egyik ok, hogy sokat hallottam már róla különböző irodalmi oldalakon, és persze a számomra nagyra tartott szakemberek pozitív kritikái is befolyásolták az érdeklődésem a mű iránt. A másik nyomós ok az volt, hogy a török írónőt számtalan ellenséges megnyilvánulás érte ( a hatalom részéről is), mely igen erősen megrengeti és aláássa a szólásszabadságot, és a nők jogait is - én pedig mindkét témát kedvelem.  Nos, ilyen az önkényuralom, sok helyen tapasztalható, az én érdeklődésemet pedig mindig felkelti ha valaki tollat ragad, és ellen mer menni az ilyen dolgoknak. Elif Shafak pedig igazi harcos, aki nők egyenjogúságáért, és a szabadságjogok betartásáért küzd. Regényében bámulatosan szőtte bele tanításait a cselekménybe - mely bár fikció - mégis sok minden igaz belőle, hiszen sok karakter történetét valós személyek inspirálták, a könyv helyszínei megtalálhatóak az életben is, és a történelmi helyszínek szintén valósak.

Tovább
Daniel Ellsberg: Végítéletgép – Egy atomháború-tervező vallomásai

Daniel Ellsberg neve ismerősen csenghet sokak számára. Ő volt az az ember, aki kiszivárogtatta a Pentagon-iratok néven elhíresült tanulmányt az újságírók számára.  A mostani könyve- az alcíméből is utalva – az atomháború tervezésével kapcsolatos emlékeiről, élményeiről, és gondolatairól szól. A  Végítéletgép egy olyan fegyverrendszerre utal, amelynek beindításával szörnyű következmények valósulnának meg. A Föld jelentős, vagy akár teljes élővilágának elpusztítását eredményezné.

Tovább
Edward Rutherfurd: New York

Be kell vallanom, már nagyon régóta szemezgettem Rutherfurd könyveivel, aminek az egyik oka a monumentális terjedelmében keresendő. Van valami különleges vonzalmam a terjedelmes könyvek iránt… persze ez csak akkor jó, a mű tényleg élvezhető, és az ember nem szeretné, ha hamar vége legyen. Szerencsémre itt is ez volt a helyzet. Csaknem 800 oldalon keresztül élvezhetjük New York történelmét valós, és kitalált személyek társaságában. És itt el is érkeztünk a másik okhoz, amiért ez a könyv felkeltette az érdeklődésem már azelőtt, hogy a kezembe vettem!

Tovább
Michio Kaku: Az emberiség jövője

Hogyan képzeled el a jövőt? Ez egy olyan dolog, ami általában mindenkit foglalkoztat. Van, aki a saját, és a szerettei jövőjére kíváncsi, és vannak olyan emberek, akik tágabb értelemben érdeklődnek az elkövetkezendő idők iránt. Őket az emberiség, és az emberiség környezete érdekli. Hová fejlődik a homo sapiens? Manapság számtalan egyén foglalkozik jövőkutatással, és véleményem szerint ez az egyik legizgalmasabb téma manapság, tekintve a tudomány és a technika fejlődésére.

Tovább
Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem