"Csípős csili vagy édes paprika?Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre:- A paprika eredete és világhódító útja- Miért csíp?- Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták- A csilitermesztés alapjai - melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk?- Kártevők, betegségek - hogyan legyen egészséges a paprikánk?- A csilikertész egy éve - tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig- Csili és társai a konyhában: különleges receptek
A tartalomból
Van, aki forrón szereti
Paprika-alapismeretekVigyázat, csíp!Csilipaprikák és társaik napjainkbanCsípős, csípősebb, legcsípősebbTarkabarka rokonságAz egészséges csili
A csilitermesztés alapjaiMelyik fajta mire jó?Mindenki találhat magának kedvencetÉdes és csípős paprikafajtákA legkedveltebb magyarországi édes és csípős paprikafajtákCsilitermesztés otthonA vetőmagtól a palántáigSzabadföld vagy növényház?Ültetés és gondozásAz egészséges paprikaBetegségek és kártevőkPaprika az erkélyen, teraszonÖntözés és növénytáplálásA csilikertész egy éve
Csilipaprika a konyhábanA paprikabokortól a fazékigElőételekLevesekVegetáriánus főételekHúsos főételekHallal és tenger gyümölcseivel készült ételekSzószok, fűszerkrémekA karcsúsító erőPaprikafélék tartósítása"