Nincs engedélyezve a javascript.
Változatos egytálételek

Változatos egytálételek

Tartalmas és ízletes csemegék római tálban, mázas cserépben, mikrohullámon

Pár perc játék következik: behúnyjuk a szemünket, időutazunk, közben klippszerű mozaikokban jelenik meg előttünk az egytálétel készítésének lényege. Aki eljátssza, nem is fogja elfelejteni soha! Csapó 1: Dícső római hódítók minden tudományt összeszednek a provinciák területéről, többek között a zárt agyagedényben párolás-sütés hagyományát is.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
799 ,-
Online ár:
671 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
126903
ISBN:
9786155237485
EAN:
9786155237485
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztókötés
Oldalszám:
160
Nyelv:
magyar
Pár perc játék következik: behúnyjuk a szemünket, időutazunk, közben klippszerű mozaikokban jelenik meg előttünk az egytálétel készítésének lényege. Aki eljátssza, nem is fogja elfelejteni soha! Csapó 1: Dícső római hódítók minden tudományt összeszednek a provinciák területéről, többek között a zárt agyagedényben párolás-sütés hagyományát is. Alkalmazzák, továbbadják. Mivel egyszerű és nagyszerű, utódok megtartják, mai napig készítünk magunknak római tálat. Néhol mázas, máshol nem, néhol pedig más néven nevezik (pataki tál, casserole, römertopf,…).  Csapó 2: Népvándorlás korában lovas nemzetünk:” hogy is főzzünk, hogy haladjunk is, meg megmaradjunk is?” Mi sem egyszerűbb: mindent felaprítunk falatokra, bárhol tűzre vetjük, üstbe apringatjuk a zöldségekkel, kásákkal együtt, megfőzzük, lóra pattanunk és huj, huj, tovább! Csapó 3: Gulyások, pásztorok későbbi korokból: „Míg a ménesre, gulyára figyelek, nehogy farkas, betyár elkösse, – itt ni a gémeskút mellett egy bográcsban összeütöm a jó húsos levet, a lebbencsest, a szaggatott tarhonyát, krumplit, s mire egyet fordulok hajtani, itatni, ez itt magában már el is készül. Néha megriszálom a tűz fölött!” Utód úgy találja, ez nagyon finom, ízletes, bevonul a hagyományba! Csapó 4.: Falucskában udvar, udvaron kemence, kemencében szilke, cserép, vaslábas, gazdasszonyka jól megrakta! Mire a rendet megforgatta, el is készült a gombócos, a töltelékes meg a potyogó szilvából a recsegő szilvalekvár. Utódnak ez is megtetszett, ezt is átmenekítette, de nem kemencébe, hanem sütőbe, újszerű zárt készülékbe, mikrohullámú sütőbe. Hát ilyen szépen alakulgattak az egytálételek korokon át (persze lenne még mit mesélni), és manapság is nagyon sok újdonságot teszünk hozzá, de ettől a páratlanul egyszerű ételkészítési módtól nem bírunk megválni. Annyira finom, amikor a hús leve átjárja a zöldséget, a főzelékféle selymessé teszi a húsfalatokat, szépen beissza egyik íz a másikat és egy újat eredményez! No és ezt lehet hagyományos receptekkel, új táplálkozási szokásokkal egyetemben, kreatívan, egészségesen és nagyon-nagyon változatosan. Próbálják ki Önök is hőálló üvegedényben vagy vastagaljú fémedényben, agyagban, cserépben! A jelszó ezután is maradjon: „Próbáld ki, s ha ízlett, add tovább!”
Vélemények
 
Hírek