Nincs engedélyezve a javascript.
Kemencék kint és bent

Kemencék kint és bent

Saját készítésű modellek, bevált receptek

Fordító:
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.
A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.
Jelenleg nem rendelhető
Eredeti ár:
3 995 ,-
Online ár:
3 356 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
158915
ISBN:
9789632785233
EAN:
9789632785233
Megjelenés:
2017.
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
104
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
280
A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból.
A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.

A tartalomból:

A házi kemence működési elve

Az építőanyagok
Egy kis fizika
A vályog
A tégla
A samott
A vályoghabarcs

A kemenceépítés lépései
Tervezési alapismeretek
Előírások
A felállítás helye
A sütőtér alapterülete
A sütőtér magassága
Kemenceformák
Körbefalazás
Hőszigetelés
A kemence ajtaja
A füstgáz szabályozása a „katlannal”
A kémény
Az alap
Lábazat, alépítmény
Nyílások, áthidalások, boltozatok
Teherviselő alaplemezek
Előregyártott kemencék, építőkészletek

A kemence üzemeltetése
Az első felfűtés
A helyes fűtés
A tüzelőanyag
Sütési tapasztalatok
Teendők a sütés után
Fontos eszközök
Agyagkemencék
Kültéri kemencék
Teraszon felállított kemencék
Beltéri fatüzelésű kemencék

Amit a kenyérről tudni kell
Történelmi áttekintés
Kenyerek a nagyvilágból
Kis kenyértan
Régiből újat
Receptek friss kenyérhez
Húsos és zöldséges ételek receptjei
Vélemények
 
Hírek