Nincs engedélyezve a javascript.
Gábor Áron rézágyúja...

Gábor Áron rézágyúja...

A magyar tüzérség története

A magyar fegyvernemeket bemutató sorozatban ezúttal a tüzérség kerül sorra, amelyet egy igazi tüzértiszt, bizonyos Bonaparte Napóleon a "háború istenének" nevezett.
A távoli ellenség leküzdésével már a Bibliában is találkozhatunk, gondoljunk csak Dávis és a filiszteus Góliát küzdelmére.Az ókorban a parittyák mellett a hajítólándzsák és a nyilak képezték az ellenség leküzdésének ezt a módját.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Eredeti ár:
999 ,-
Online ár:
839 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
154401
ISBN:
9786155537905
EAN:
9786155537905
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
puhatáblás
Oldalszám:
159
Nyelv:
magyar
A magyar fegyvernemeket bemutató sorozatban ezúttal a tüzérség kerül sorra, amelyet egy igazi tüzértiszt, bizonyos Bonaparte Napóleon a "háború istenének" nevezett.
A távoli ellenség leküzdésével már a Bibliában is találkozhatunk, gondoljunk csak Dávis és a filiszteus Góliát küzdelmére.Az ókorban a parittyák mellett a hajítólándzsák és a nyilak képezték az ellenség leküzdésének ezt a módját. "A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!" - így fohászkodtak a jámbor keresztények, templomaikban védelmet keresve. A kínaiak feltalálták, a bizánciak pedig nagy sikerrel alkalmazták a "görögtüzet". A kőhajító gépek középkora után az akkori tüzérség életlében forradalmi változást hozott a lőpor feltalálása.Az előbb kő-, majd vasgolyókat kilövő ágyúk mellett megjelentek a kézi lőfegyverek is.Az idő múlásával az ágyúk mind nagyobb jelentőségre tettek szert úgy támadásban, mint védelemben, várvívásban, száraföldön és a tengeren.A páncélosok és a repülőgépek megjelenésére a tüzérség válasza a páncéltörő lövegek és a légvédelmi ágyúk voltak.Majd elkövetkezett a rakéta korszaka, amely napjainkban is fénykorát éli.
A tüzérség önálló fegyvernemmé vált, és jelentős szerepet játszott a magyar történelemben, különösen az 1848-49-es szabadságharcban, az első és második világháborúban.
A magyar tüzér minden fronton és minden típusú löveg mögött becsülettel és hősiesen helytállt. Előttük tiszteleg ez a könyv.
Vélemények
 
Hírek