Nincs engedélyezve a javascript.
Vadételek
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban.
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
Eredeti ár:
2 995 ,-
Online ár:
2 516 ,-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek

További információért kattints ide
Adatok
Raktári kód:
153869
ISBN:
9789632785066
EAN:
9789632785066
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
puha
Oldalszám:
128
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
366
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres ,,vadhúsíz" megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. 
Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. 
A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez! 

A tartalomból:

A vadhúsról 
A páclevekről 
A gombákról 
Az erdő gyümölcsei, a rétek fűszerei 

Receptek 

Előételek, uzsonnára, piknikre valók 
Fácánropogós medvehagymamártással 
Fácánpástétom narancsos csokikenyérrel 
Vajas tésztában sült vadragu 
Hubertusz-palacsinta 
Gombás gofri 
Gombavagdalt 
Gombás metélt 
Nimród-táska 
Szarvasburger 
Útravaló vadpástétom 

Levesek 
Vadesszencia vargányás palacsintával 
Tüdőstáskaleves 
Rabsicleves 
Vaderőleves medvehagymás gombóccal 
Fácánerőleves sajtos piskótával 
Erdeigomba-krémleves 
Zöldcsütörtöki leves 
Csipkebogyóleves 

Húsételek 
Tűzdelt fácánmell zöldségágyon, almapürével 
Fácánpecsenye ünnepi lilakáposztával 
Vadkacsa gyömbéres-mézes narancsmártással 
Vadkacsa zöldségpüréágyon 
Párolt vadnyúlgerinc bormártásban 
Vadnyúlropogós az erdő gyümölcseivel 
Őzcomb kenyérkéregben 
Őzgerinc mézes erdei gyümölccsel 
Citromos-rozmaringos őzsült 
Aszalt szilvás őz sajtkosárban 
Őzpörkölt szilvás derelyével 
Őzmáj szalonnaköntösben, nyárson 
Fűszeres szarvassült almás burgonyakrokettel 
Gombával töltött szarvassült 
Szarvaspörkölt bundában 
Fokhagymás vaddisznóoldalas 

Egytálételek 
Füves erdésztokány 
Zöldséges, savanyú vadbelsőség 
Gyöngyhagymás fácánbecsinált kelgombóccal 
Gombás-tejfölös fácán 
Vadkacsacomb elzászi módra 
Lencsés vadkacsa 
Vadnyúlgerinc vadasan 
Vadnyúlgombócok medvehagymamártásban 
Gombás vadnyúlragu 
Gesztenyés-kakukkfüves szarvasragu 
Szarvasborscs 
Uborkás szarvasragu 
Bakonyi gombás vaddisznó 
Káposztás muflongombóc 
Vörösboros muflonragu rozmaringos pogácsával 

Desszertek 
Áfonyás-levendulás kosárka 
Bodzapalacsinta 
Rózsafánk csipkebogyólekvárral 
Borbolyadesszert 
Zsályás almás táska 
Gesztenyés fatörzstorta 

A szerzőkről
Vélemények
 
Hírek